<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108389" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Официално: Ре...

Футболни клубове настояват за конгрес на БФС, на който да бъде избран нов президент (видео)

17 Ноември 2021
0 378

Футболни клубове настояват за конгрес на БФС, на който да бъде избран нов президент.

Това заяви пред БНТ бившият член на Изпълкома Петър Величков и настоящ член на екипа на Димитър Бербатов.

Редовният конгрес на БФС беше насрочен за 18 март 2022 г. Това се случи малко, след като Софийският градски съд обяви, че на 12 октомври 2021 г. трябва да има извънредно заседание. Преизбраното ръководство на централата планира сбирката на 18 март да се занимава с промени в устава и други административни въпроси. Аргументът е, че така ще се спази уставът.

Футболни клубове настояват за конгрес на БФС, на който да бъде избран нов президент

“Ние ще окажем съдействие за събирането на подписка и по този начин да се сложи край на цялата история. Над 40 клуба се свързаха с нас. Димитър Бербатов няма намерение да се отказва от битката за президентския пост, защото той още по-отблизо видя какво става в българския футбол”, заяви Петър Величков.

Бербатов към Михайлов: Ти ли ще се изживяваш като съдник и моралист?!

Едно от опасенията в щаба на Бербатов е свързано с фалшифициране на протокола от извънредния конгрес на БФС, на който бившият №9 загуби вота за президент от Борислав Михайлов, а той и екипът му оспорваха процедури и фактът, че не се стигна до балотаж.

Снимка: БулФото
Липсва ли протокола от конгреса миналия месец?

Вчера Бербо обяви, че СГС е спрял вписването на новото ръководство и решенията на конгреса и че протоколът липсва. Изпълнителният директор Борислав Попов опроверга това – според него всички документи са внесени, а спряното вписване било заради жалбите на три клуба – нещо обичайно в такива случаи.

Съдът отказа вписването на решенията от конгреса на БФС

“Аз не съм виждал протокола, но от извадката на Търговския регистър се виждат 12 списъка, 4 други документа и нищо повече. Протокол няма, продължи Величков. – Всички документи, които се внасят в регистъра, трябва по закон да бъдат публични. Ако те към това пълномощно са прикрепили определени документи да не бъдат видими за обществото, това не им прави чест. Ако протоколът е сложен там, единствената причина е за да не се види. Ние сме изискали протокола, пуснахме писмо до регистъра, като искаме публикуване на всички документи.”

Прокуратурата и икономическа полиция са започнали проверка в БФС

Петър Величков коментира и информациите за проверката на Икономическа полиция – възложена от прокуратурата, свързана със стопанисването на Националната футболна база в “Бояна”. Поначало държавното обвинение се е сезирало от негови и на Димитър Бербатов изявления за нарушения.

“Фалшива” проверка на прокуратурата

“Това, което визираха ръководителите около Борислав Михайлов, че прокуратурата била там и си е свършила работата, няма нищо общо с тази проверка, която вчера анонсираха в медиите, обясни бизнесменът. – Тя е конкретно за безстопанственост и за начина по който се управлява Националната футболна база. Михайлов вчера обяви в блога си, че няма такава проверка и обвини Бербатов в неистина. Аз ще го попитам кое е неистина, когато я има тази прокурорска проверка за безстопанственост. Това не е просто запитване. Ако прокуратурата прецени, ще образува досъдебно производство и ако бъдат събрани доказателства ще предяви обвинение.”

Той разказа и за взаимоотношенията между БФС и наемателите на хотелска част, ресторант и кафенета на територията на строения с пари на ФИФА и УЕФА луксозен комплекс.

Цялото интервю можете да видите тук.

Футболни клубове настояват за конгрес на БФС, на който да бъде избран нов президент

Източник и видео: БНТ

Заглавна снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции