<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отпадат Covid м...

Гърция ще въведе поставянето на втора бустерна доза от ваксината срещу Covid-19

03 Май 2022
0 141

Гърция ще въведе поставянето на втора бустерна доза от ваксината срещу Covid-19.

Това ще стане по всяка вероятност през есента и зимата. По този начин поставянето на втора бустерна доза ще стане задължително за всички граждани, както и ваксинацията срещу грип.

Гърция разхлабва Covid мерките за лятото

Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага, цитирана от гръцката телевизия “Антена” и “Сега”. Тогава ще бъде обсъдена и необходимостта от въвеждането на нови мерки.

Без Covid сертификати и тестове при влизане в Гърция

Отпадане на сертификати и тестове

Само преди два дни южната ни съседка обяви отпадането на Covid сертификатите и изискванията за отрицателен тест при влизане в страната

Решено беше поне до края на май да остане задължително носенето на маски в закрити помещения.

При връщането си утре в училище след Великденската ваканция учениците ще трябва да носят маски в затворени и открити помещения, където има струпване на хора. Гага посочва, че ваксинационното покритие е добро и здравните власти не се опасяват от бум в новозаразените от Covid-19 след като училищата бъдат отворени.

У нас
Гърция ще въведе поставянето на втора бустерна доза от ваксината срещу Covid-19

228 са новите случаи на коронавирус в България през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Това са 5,57% от направените 4093 теста. 

Само около 40% от българите се информират за ваксините срещу Covid-19 от официални източници

849 пациенти са в болница, от които 77 са в интензивно отделение. 2 души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията.

117 дози ваксина са поставени през изминалото денонощие. Oбщият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл в България e 2 055 854.

Гърция ще въведе поставянето на втора бустерна доза от ваксината срещу Covid-19.

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции