<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141141" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близо 24% от пр...

Ген. Мутафчийски: Нямаме свободни легла, това е големият проблем

15 Август 2022
0 397

Началникът на Военномедицинска академия генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски коментира каква е ситуацията в болницата и как се справят с Covid пандемията.

“Във ВМА имаме двойно повече легла в интензивните отделения от заявените и заповяданите от РЗИ, защото не можем да връщаме пациенти, но разбира се, когато се случва това вече е невъзможно да ги приемем. А инфекциозната ни клиника изобщо не е преставала да приема болни, не само с Covid, но и с другите заболявания, които са особено актуални през лятото. Нямаме свободни легла, това е големият проблем”, каза той по време на честването на “Деня на спасението”.

Близо 24% от пробите за Covid-19 са положителни

Ген. Мутафчийски: Нямаме свободни легла, това е големият проблем
Булфото

По думите му, лекарската професия е изключително рискова – “На всеки един лекар му трябват не само умения, за да бъде лекар, явно трябва и нещо друго. Трябва да има сърце, за да жертва живота си за живота на другите. Затова с особено преклонение се отнасяме към днешния ден”.

Ген. Мутафчийски: Нямаме свободни легла, това е големият проблем

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции