<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Явор Божанко...

ГЕРБ, ДПС, БСП и БВ удължиха действието на бюджет 2022

29 Ноември 2022
0 210

ГЕРБ, ДПС, БСП и БВ удължиха действието на бюджет 2022, предаде в. “Сега”. Със 127 гласа “за”, двама “против” и 90 “въздържал се” парламентът прие на първо четене законопроект за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2022 година.

Извънредно заседание на парламента за удължаване на бюджета ще има днес

В това число влиза и Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) – и двата за 2022 година.

С него се продължава действието на политиките и мерките, приети при актуализацията от 1 юли 2022 година.

Законопроектът бе внесен от служебното правителство и народните представители дебатираха по него в продължение на близо 5 часа. В крайна сметка той бе приет с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и “Български възход”.  Останалите – ПП, Демократична България и Възраждане гласувата с “въздържал се”.

Страхът на “хартиената коалиция”, че ще изчезне

Коментарът на “въздържалите се”

„Ставаме свидетели как служебният кабинет на Радев отказва да изпълни задълженията си и да внесе бюджет, който да отговаря на условията, да увеличи заплатите на лекари, учители, полицаи”, заяви Венко Сабрутев от ПП.

ГЕРБ, ДПС, БСП и БВ удължиха действието на бюджет 2022
БулФото

„Когато няма пари за лекарства, сетете се за Румен Радев. Когато нямат пари за Коледа, сетете се за Румен Радев. г-н Радев, само вие може да върнете Коледа на хората”, заяви Искрен Митев.

„Кой създаде ПП? Румен Радев!”, отговори Стоян Таслаков от „Възраждане”.

ГЕРБ, ДПС, БСП и БВ удължиха действието на бюджет 2022
БулФото

„Обвиненията са безпочвени и са популизъм, целят друго, а не този парламент да състави правителство”, заяви премиерът Гълъб Донев.

„Г-н министър председател, вие нарушихте закона за публичните финанси, който ви задължава да вмесете бюджет. Който и да е Министерски съвет, е длъжен да внесе бюджет до 31 октомври”, каза Корнелия Нинова.

Страхът на “хартиената коалиция”, че ще изчезне

„Да, нов бюджет трябва да има, но да бъде внесен от нов кабинет”, смята Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

ГЕРБ, ДПС, БСП и БВ удължиха действието на бюджет 2022

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции