<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150934" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена е извърш...

ГЕРБ и Борисов подкрепят президента Радев, заяви  Калоян Методиев (видео)

14 Ноември 2022
0 204

ГЕРБ и Борисов подкрепят президента Радев, заяви  Калоян Методиев.

Според политолога Калоян Методиев подкрепата към държавния глава от страна на ГЕРБ и Борисов се наблюдава през последните 10-11 месеца.

„Вижда се от всяко изказване на бившия премиер. От двете страни хвърчат комплименти“, коментира Методиев в предаването “Лице в лице”.

Той смята, че служебното правителство допълнително дестабилизира партийната ни система, а президентът използва инструмент за разбиване на партиите по модела на „Борисов 1“.

„Ако Румен Радев търси консенсус и иска да е медиатор, а България и икономиката да се развиват, не бива да търси вътрешните опозиции на партиите като БСП, „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“, допълва Методиев, който е бивш началник на кабинета на президента.

Борисов и Радев – от непримирими врагове до пълни съмишленици

ГЕРБ и Борисов подкрепят президента Радев, заяви &nbsp;Калоян Методиев (видео)
Снимка: стопкадър/видео bTV

Методиев очаква скоро в обществото да започнат да доминират корупционни скандали, свързани със служебното правителство. По думите му кабинетът на Радев все повече затъвал в злоупотреби с власт, надскачания в правомощия и намеса в изборния процес. Според Методиев служебното правителство не е успяло да гарантира честен изборен процес на вота през октомври.

„Имаше и сигнали за купуване на гласове – нещо, което беше поизчезнало през изминалата година“, посочи Методиев. И допълни, че се назначават хора така, сякаш служебният кабинет ще стои още дълго.

Вторият мандат на президентът вече му е тесен и той има други дългосрочни цели, коментира още Методиев. Според него Румен Радев използвал и реториката на кръга „Звено“.

ГЕРБ и Борисов подкрепят президента Радев, заяви  Калоян Методиев (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции