<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151036" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ и Борисо...

ГЕРБ с обвинение към ПП, а Кирил Петков им взе микрофона (видео)

15 Ноември 2022
0 1213

ГЕРБ и ПП се скараха по време на пресконференция в парламента. Повод за това бе предстоящото закриване на въглищните централи.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков използва микрофона за медиите, за да прекъсне пресконференцията на Кирил Петков от “Продължаваме промяната” в кулоарите на Народното събрание. В спора и надвикването се включиха още съпредседателят на ПП Асен Василев и бившият енергиен министър в кабинета “Борисов 3” Теменужка Петкова.

Бойко Борисов се кара на журналист: Не те ли е срам!? (видео)

Зеленият преход

До ситуацията се стигна, след като от ГЕРБ заявиха, че Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас, което поставя под риск енергийната сигурност на страната ни и оставя над 100 хиляди души без работа.

Минути по-късно Кирил Петков започна изявление пред медиите, казвайки, че днес страната ни е сред първите 10 държави, които усвояват плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

“Намаляването на въглеродните емисии не започва от Плана за възстановяване, а от техните ангажименти (на ГЕРБ – бел. ред.)”, каза още Петков, когато бе прекъснат от Жечо Станков. Съпредседателят на ПП го попита кой е поел ангажимента България да намали въглеродните емисии.

ГЕРБ с обвинение към ПП, а Кирил Петков им взе микрофона (видео)
Стопкадър NOVA

В последвалото говорене един през друг Кирил Петков отне микрофона на Станков и го остави на пода пред трибуната си. Станков обаче го издърпа обратно и поднови обвиненията си. Тогава Петков го покани на трибунката до него. Вместо това Станков продължи да изброява ангажиментите към гражданите, като саниране на жилищните блокове. Според него това е ключът към енергийната ефективност на сградите в ситуацията на растящи сметки. На това Петков отвърна:

„Едни хора, които са управлявали 12 години, които похарчиха 3 млрд. за турската тръба…”

ГЕРБ и ПП решиха разговорите да продължат в експертни групи

В този момент се присъедини и Асен Василев, който каза:

“Супихме всички корупционни практики и от това много ви боли”, обръщайки се към ГЕРБ.

Накрая Петков заяви, че ПП никога няма да подкрепят ГЕРБ и нямат кюлчета в чекмеджетата. А Теменужка Петкова му отвърна:

“Вие пък имате парапети”. 

ГЕРБ с обвинение към ПП, а Кирил Петков им взе микрофона

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции