<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171236" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шах с пешката...

Германец отнесе сериозна глоба – отишъл на работа с тениска със Z свастика

22 Март 2023
0 1184

Германец отнесе сериозна глоба – отишъл на работа с тениска със Z свастика. Мъжът, който е с руски произход, трябва да плати глоба от 1500 евро, защото се е появил на работа в Хесен със “Z” на тениската си. Парите отиват за организация, която помага и на украинци. За това съобщава вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Според окръжния съдия Карина Щайнхаузер все още няма постановления на по-висша инстанция по този въпрос, но в съдебния окръг на Висбаден показването на „Z“ на публично място се счита за престъпление.

Германец отнесе сериозна глоба &#8211; отишъл на работа с тениска със Z свастика
Снимка: БулФото

49-годишният мъж, който работи като електротехник, живее в Германия от 1992 г. и е германски гражданин. В съдебната зала подсъдимият казва, че получава информация за света и текущите събития основно от руските медии. Затова смята, че нацистите са дошли на власт в Украйна.

Руски приятел му донесъл тениската с буквата „Z“. Той я носел на работа като контрапункт на украинското знаме, което работодателят му издигнал на сградата на компанията след избухването на войната. Не е съзнавал, че върши престъпление. Съжалява не само за избора на облекло, но и за избора си на медии.

“Руската свастика”. Защо руснаци в България искат забрана на символа Z

Парите отиват за “Германия помага”, съюз от няколко хуманитарни организации, които събират дарения за жертвите на земетресението в Сирия и Турция, но също така и за жертвите на войната в Украйна.

Германец отнесе сериозна глоба – отишъл на работа с тениска със Z свастика

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции