<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135355" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Корнелия Нин...

Гласът на Крум Зарков попречи за връщането на хартиените бюлетини

29 Юни 2022
0 3807

В началото на днешното пленарно заседание се проведе гласуването по предложението на “БСП за България” в програмата да бъде включен проектът за промени в Изборния кодекс (ИК). В него се предвиждаше възможността за гласуване и с хартиена бюлетина.

Четворната коалиция поема към нова криза заради машинния вот

115 депутати гласуваха “За”. Те бяха от ГЕРБ, ДПС и БСП. Също толкова бяха и “против”. Така гласуваха от “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Възраждане”.

Гласът на Крум Зарков попречи за връщането на хартиените бюлетини
БулФото

Един депутат от ПП се е въздържал, а един от БСП е гласувал “против”. Това е Крум Зарков, който потвърди своя глас пред журналисти.

Пет големи секции в страната започнаха избирателния ден с хартиени бюлетини

“Току-що само с един глас хартиеното гласуване не влезе в дневния ред на парламента. Има шанс връщането на порочните практики при вота да бъде спряно, а всеки глас ще бъде ключов. Предстоят драматични последни дни на този парламент”, написа в профила си във Facebook депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев.

Гласът на Крум Зарков попречи за връщането на хартиените бюлетини

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции