<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141375" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сблъсък межд...

Глобиха легенда на руския рок за изказвания срещу офанзивата в Украйна

16 Август 2022
0 286

Глобиха легенда на руския рок за изказвания срещу офанзивата в Украйна.

Съдебен състав в град Уфа призна певеца за виновен за “публично действие, целящо дискредитиране на използването на руските въоръжени сили”, и го осъди да плати глоба от 50 000 рубли (около 800 евро), съобщи пресслужбата на съдебната институция.

Обвиниха журналистката Овсянникова в разпространение на фалшиви новини (видео)

“Сега в Украйна убиват хора, и защо? Нашите момчета умират в Украйна, и защо?”, попита Юрий Шевчук по време на концерт в Уфа, обръщайки се към присъстващите.

Той изрази съжаление за младите в Украйна и Русия, “които умират заради Наполеоновите планове на нашия Цезар”.

Кадри от концерта на 65-годишния артист бяха разпространени в социалните мрежи.

За подобни престъпления законът в Русия предвижда до пет години ефективна присъда в случай на рецидив или утежняващи вината обстоятелства.

Изпълнителят не присъства на съдебното заседание. Шевчук е под карантина с коронавирус. Но внесе писмена декларация чрез адвоката си Александър Передрук. В нея подчертава, че “винаги е бил против войната, независимо в коя държава и независимо кога се е водила”.

Певецът започва кариерата си през 80-те години на миналия век – последното десетилетие на СССР, и си спечели популярност благодарение на песните си срещу системата в обхванатата от криза империя, отбелязва БТА. При разпадането на СССР Шевчук вече е фигура в руския рок.

Източник: Dir.bg

Глобиха легенда на руския рок за изказвания срещу офанзивата в Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции