<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87044" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев: C...

Google приложение с изкуствен интелект генерира “нова” песен на рок групата Nirvana (аудио)

09 Април 2021
0 568

Приложението с изкуствен интелект на корпорацията Google генерира нова песен на гръндж бандата от 90-те Nirvana, пише DailyMail. За целта инженери на компанията са заложили каталог с песните на влиятелните музиканти от сиатълската рок сцена.

Песента се казва “Drowned by the Sun” и вокалът в нея е 100% човешки глас в изпълнение на Ерик Хогън – фронтмен на трибют бандата Nevermind.

Продадоха за 334 хил. долара жилетка на Кърт Кобейн, с петна и дупка от цигара (видео и снимки)

“Drowned by the Sun” е само едно от няколкото парчета, пуснати в YouTube канала Lost Tapes of the 27 Club, където можете да попаднете на генерирани изпълнения на други звезди на музиката, отишли си от този свят на 27 години като Джим Морисън, Джими Хендрикс, Ейми Уайнхаус и разбира се Кърт Кобейн.

Проектът е реализиран от неправителствената организация Over the Bridge, която се е посветила на превенцията срещу психичните заболявания сред музикалните артисти.

Според изследване на фондацията 71 процента от музикантите са изпитали през живота си симптоми на тревожност и панически атаки, а 68 на сто са преживели депресия. Опитите за самоубийство сред представителите на музикалната индустрия са два пъти по-чести, отколкото сред широката публика.

Фронтменът на групата Нирвана Кърт Кобейн сложи край на живота си през 1994 година и остави безутешни милиони почитатели на музиката си по цял свят.

Източник: DailyMail

Аудио: YouTube/Lost Tapes of 27 Club

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции