<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112652" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Щурмуваха ру...

Гореща линия за безплатни консултации за „педиатричните“ ваксини и за пациенти с Covid-19

22 Декември 2021
0 88

Гореща линия за безплатни консултации за „педиатричните“ ваксини и за пациенти с Covid-19 беше открита днес, пише Dir.bg.

Линията е създадена от Националната пациентска организация с подкрепата на Vivacom и CallFlow, като телекомът обезпечава безплатните обаждания на гражданите.

Всеки работен ден, от 9 до 18 часа, всеки нуждаещ се има възможност да получи безплатна телефонна консултация с практикуващи медици от COVID сектори. Може да говори и с епидемиолози и имунолози по отношение на ваксините срещу вируса. На горещата телефонна линия родителите могат да задават и въпроси относно т.нар. “педиатрични” ваксини, които от 20.12.2021 г. могат да се прилагат на деца от 6 до 11 г.

Безплатната информационна линия за хора с хронични заболявания стартира през април 2020 г. За година повече от 10 000 българи са получили медицински консултации по телефона от различни специалисти, сред които ендокринолози, кардиолози, инфекционисти, психолози и др.

Гореща линия за безплатни консултации за „педиатричните“ ваксини и за пациенти с Covid-19
Безплатна и достъпна

“Безплатната телефонна линия 0800 14 515 предоставя възможност и навременна консултация със опитни здравни специалисти. Тя предотвратява ненужните посещения в лечебните заведения и предоставя възможност за обсъждане на ваксинопрофилактиката срещу COVID-19, включително за деца. А това е наболял въпрос в обществото, по който има различни съпротиви”. Така коментира Александър Миланов идеята, програмен директор на Националната пациентска организация.

“През последната година и половина станахме свидетели на това как модерните технологии ни помагат да продължим да работим, да учим и да останем във връзка с близките си хора. Горещата линия е едно от доказателствата за ролята на телемедицината в новата нормалност. Тя показва и ползите от модерните технологии за опазване на човешкото здраве. За Vivacom инициативата е и важна част от нашия ангажимент за корпоративна социална отговорност към обществото. Той е най-належащ именно в периоди, изпълнени с предизвикателства, какъвто е сегашният”, допълва Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

За повече информация за линията тук.

Гореща линия за безплатни консултации за „педиатричните“ ваксини и за пациенти с Covid-19

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции