Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Gravity Co. се завърнаха и отново ще бъдат на сцена
Gravity Co. се завърнаха и отново ще бъдат на сцена
02-10-19
добавено
379
прегледа

Една от най-обичаните български групи, Gravity Co., се завърна след 4-годишно отсъствие. И отново ще бъде на сцена.

 

 

 

Следващото им участие ще бъде в столичния клуб "Терминал 1" на 13 февруари от 22 ч. То ще бъде заедно с новата група на Насо Русков Les Animaux Sauvages и Ерсин от Jeremy?.

 

 

Ето какво още разказа вокалистът на Gravity Co. Явор Захариев пред Dir.bg.

 

 

На 13 февруари предстои концерт на Gravity Co. в "Терминал 1". Какво ще се случи на сцената?

Това, което направихме преди една година, е, че експериментално се събрахме и подновихме участията си. Направихме два концерта. За тази една година видяхме много неща, които можем да правим - като адекватен отговор на това, което започнахме. За концерта на 13 февруари решихме да поканим Ерсин от група Jeremy?, както и новата група на Насо Русков Les Animaux Sauvages. За мен това е предизвикателство, защото аз също очаквам да остана изненадан от това, което ще видя от музикантите, с които ще излезем на сцената. Но най-важното е да предразположим хората да се изкефят на музиката, защото тя съществува заради тях. Музиката е, за да я споделим, да покажем на публиката какво можем и чрез нея да предадем правилната емоция на хората, които я очакват. Много мили и приятни изненади видях от тях, откакто подновихме концертната си дейност. Хората не са спрели да вярват, че в България има кадърни музиканти. Те държат на българската музика и ни подкрепят, заради което се чувствам огромен късметлия, че мога да правя това, което правя.

 

 

Когато се завърнахте на сцената миналата година, имаше ли познати лица сред публиката, беше ли забравил феновете си?

Видях много познати лица, както и много непознати. Това много ми хареса, защото се запознах с много млади, креативни, интелигентни хора. Успяхме да си поговорим за неща, които за мен са важни, успях да чуя обратната реакция на това, което Gravity Co. представя на сцената, и останах изцяло позитивно настроен. Не чух нито едно негативно мнение. Надявам се да не са ми спестили някои неща.

 

 

С Gravity Co. се събрахте след 4-годишна пауза. Как се случи всичко?

Беше много спонтанно, защото точно преди една година на Мартин Михайлов, който се занимава с концертната програма на "Терминал 1", му хрумна идеята. Каза: "Искам да седнете да обсъдите дали сте готови, дали искате да го направите." Ние седнахме и си казахме: "Да, защо не!" И го направихме (Смее се.). В спонтанността, с която взехме решението, има огромен чар. Усещането беше за спокойствие и за взаимно доверие един към друг.

 

 

Опиши ми отношенията в групата! Сигурно сте много близки. 

Ние се познаваме от доста години, дори преди Gravity Co. Засичали сме се в различни формации. Аз съм участвал в Стейн навремето, също така с Петър сме работили в няколко проекта, които обаче не бяха добре реализирани за времето си. Познаваме се от доста отдавна, но отношенията ни са чисто музикантско-приятелски, защото ние все пак правим музика. Не сме сключили брак, не сме се събрали като музиканти, които на всяка цена трябва да правят точно тази музика заедно. Просто искаме нещата да вървят плавно, така че да бъдем искрени в това, което правим. Защото в музиката това веднага се усеща.

 

 

Пишеш ли музика в момента?

Всички заедно я правим. Всеки е отворен да даде своите идеи. Разбира се, понякога правим и компромиси. Надявам се и в бъдеще да се разбираме така.

 

 

Какви компромиси?

Някой предлага нещо, другите обаче може да не го одобрят. Тогава всеки от нас е готов да направи компромис и да каже: "Аз не го искам на всяка цена. Няма да настоявам задължително да бъде на моята". Идеята е всичко да звучи добре в крайния продукт, така че да се харесва не на нас - единствено, а на възможно по-голяма част от нашата публика и да достигне до тях. До сърцата им, до душевното им настроение, ако щеш.

 

 

Можем ли скоро да очакваме нови парчета и албум от Gravity Co.?

Продължаваме да работим, но със срокове и планове не мога да се ангажирам.

 

 

Източник: dir.bg