<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135122" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Стъпка назад...

Грета Тунберг се появи изненадващо на сцената в Гластънбъри преди Пол Маккартни

27 Юни 2022
0 288

Грета Тунберг се появи изненадващо на сцената в Гластънбъри преди Пол Маккартни, пише Площад Славейков.

Светът е изправен пред „абсолютна природна катастрофа“, ако хората не предприемат спешни мерки, предупреди Грета Тунберг на фестивала „Гластънбъри“ във Великобритания.

Тя се качи на сцената броени часове преди на нея да излезе Пол Маккартни, хедлайнер на съботната програма на фестивала.

19-годишната климатична активистка се появи изненадващо и след бурните овации на публиката предупреди за пореден път, че светът се отправя сигурно към своя край, пише „Гардиън“.

Грета Тунберг подготвя книга за климатичните промени (видео)

„Наближаваме пропаст и силно ви съветвам да не се оставяте да ви хвърлят прах в очите. Не им позволявайте да ви повлекат нито сантиметър по-близо до ръба. Точно тук трябва да отстояваме принципите си“, заяви Тунберг.

Активистката за пореден път хвърли вината върху световните лидери.

Тя ги обвини, че не успяват да се справят с климатичната криза и освен това създават „вратички“, за да позволят случването на екологичната катастрофа без санкции.

„Сякаш лидерите вече могат само да лъжат, а ние го очакваме от тях“, продължи Тунберг, добавяйки, че е време обществото само да си създаде надежда, вместо просто да я очаква.

„Надеждата не е нещо, което може да бъде дадено. Тя е нещо, което трябва да се спечели и не се случва, докато просто стоим пасивно в очакване някой друг да направи каквото трябва. Надеждата е да действаш. Да излезеш от зоната си на комфорт. Ако група ученици успяха да изкарат милиони хора по улиците на света и ги накараха да променят живота си, представете си какво ще се случи, ако всички опитаме заедно“, допълни тя.

„Тези кризи са най-голямото нещо, което се случва в света в момента. И за тях трябва да се говори колкото е възможно по-често и повече. Трябва да се говори в статии, вестници, филми, песни, на масата на закуска, обедни срещи, семейни събития, по асансьори и в малки магазинчета… и на фестивали като „Гластънбъри“, заяви Тунберг.

Източник: Площад Славейков

Грета Тунберг се появи изненадващо на сцената в Гластънбъри преди Пол Маккартни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции