<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150052" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Няма пряка вр...

Хартиената бюлетина като обърната палачинка (видео)

07 Ноември 2022
0 1396

Лидерите на БСП и ГЕРБ показаха интересно „израстване“ в разбирането си за хартиените бюлетини. Двете парламентарни групи заедно с тази на ДПС приеха на първо четене връщането на гласуването с хартия.

Очевидна крачка назад за една модерна държава. Хартиената бюлетина отново дава възможност за манипулации и потресаващо количество недействителни гласове.

БСП, ГЕРБ и ДПС имат своите причини, разбира се, като тази на БСП е най-неразбираема. Докато ГЕРБ и ДПС имат ясен за всички интерес защо точно искат хартиена бюлетина – ние нищо не казваме, вие сами се досетихте, лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази абсолютно абсурдна теза: гласуването само с машини свалило резултата на БСП.

Хартиената бюлетина като обърната палачинка (видео)

Искаме си хАртийките и белязките, бе! (Коментарът на “Господарите”)

Няма да навлизаме в дълбоки политически анализи, но ако Корнелия Нинова наистина смята, че сриващата се от години, лишена от ясна идеология и лидерство партия, започнала като терористична организация, управлявала България половин век еднолично в един мракобесен отмъстителен режим; партия, за която Стефан Данаилов, лека му пръст, сам каза „хората не ни обичат бе, не ни искат“; та ако Нинова наистина смята, че на тази партия проблемът ѝ е машинният вот, значи тази партия е обречена.

Нинова се притеснява от влиянието на машините върху желанието за гласуване на застаряващия електорат на Столетницата. Не се притеснява обаче от хилядите недействителни бюлетини, доста от които са за БСП. Ходи я разбери!

Никой никога повече няма да харесва БСП, камо ли да я обича, камо ли да ѝ има доверие. Природата не търпи празноти и запълва всяка ниша с потребното – вече имаме и модерни леви партии, които не подлагат на съмнение евро-атлантическата ориентация на България.

Сами си направете извода, скъпи приятели, накъде отива БСП. Отива там, където историята ще прати и хартиената бюлетина рано или късно.

Хартиената бюлетина като обърната палачинка (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции