<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134452" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Група симпат...

Хиляди грузинци поискаха да се присъединят към Европейския съюз (видео)

21 Юни 2022
0 597

Хиляди грузинци поискаха да се присъединят към Европейския съюз, предава NOVA.

Десетки хиляди грузинци изпълниха централния булевард на Тбилиси. На масов митинг те поискаха страната им да се присъедини към Европейския съюз.

Участниците носеха плакати, на които пишеше „Ние сме Европа” и „Ще се видим в Европейския съюз”. Някои от тях носеха украински и молдовски знамена. Причината е, че на последното си заседание Европейската комисия препоръча Украйна и Молдова да получат статут на кандидати за членство. За Грузия нямаше такава препоръка.

Protests in Georgia: is Russia getting nervous? | eurotopics.net

Участниците в митинга настояваха правителството да извърши възможно най-бързо поисканите от Брюксел промени. Те включват реформи в съдебната и избирателната системи и свобода за медиите.

 „Сега е моментът, в който най-сетне можем да се измъкнем от руската сфера на влияние, да бъдем в Европа и в позиция да защитим своя суверенитет и независимост. Гласът на хората е много важен в този процес, но не мисля, че правителството работи за постигането на целта”, каза Антон Кокая, който е участник в митинга.

Хиляди грузинци поискаха да се присъединят към Европейския съюз

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции