<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111263" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още 50 положит...

Хирург оперирал напълно безплатно 37 000 деца със заешка устна

08 Декември 2021
0 1915

Вдъхновяващ пластичен хирург е оперирал безплатно 37 000 деца, страдащи от заешка устна. Историята на д-р Субод Комар Сингх трогна хиляди в социалните мрежи, пише bTV.

Неговият личен път също е изключително трогателен. Сингх губи баща си, когато е на 13 години и това поставя семейството му в изключително тежко финансово състояние.

Хирург оперирал напълно безплатно 37 000 деца със заешка устна

По-големите му братя прекъсват образованието си, за да могат да издържат семейството, а Сингх продавал свещи, сапуни и очила по улиците. Братята му били тези, които натискали младото момче да продължи образованието си. В крайна сметка Сингх завършва медицина и се превръща в гордостта на семейството. Той специализира пластична хирургия и основава своя собствена болница.

Хирург оперирал напълно безплатно 37 000 деца със заешка устна

От началото на болницата д-р Сингх извършва безплатни операции на деца със заешка устна в памет на баща си. “Във всяко едно от тези деца виждам себе си – детето, което загуби баща си на 13 г. Мисля, че Бог ме направи пластичен хирург, за да мога да служа за по-велика кауза”, казва Сингх. Болницата му става едно от водещите звена в реконструктивна хирургия при леки и тежки случаи на заешка устна, като хирурзи от цял свят се обучават при него.

Хирург оперирал напълно безплатно 37 000 деца със заешка устна

“Заешката устна е социално заболяване – тя не засяга само болния индивид, но и цялото му семейство. Много е важно да накараме обществото да осъзнае, че това е заболяване, а не проклятие”, казва Сингх. До момента той е помогнал на хиляди деца да могат да се усмихват без страх.

Източник: bTV

Снимки: G.S. Memorial Plastic Surgery Hospital And Trauma Center

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции