<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132568" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Свалят ценит...

Хлябът може да поскъпне заради новите тол такси, смятат превозвачи (видео)

07 Юни 2022
0 213

„Покачването на цената на един хляб само и единствено заради новия обхват и цени на тол системата варира между 3 и 5 стотинки, което е наистина стряскащо”. Това каза пред NOVA Николай Рашков, член на Експертната група по командироване на шофьорите към ЕК.

Рашков е убеден, че търговските вериги ще калкулират тол таксите в крайната цена за потребителя и на хляба, и на всяка друга стока.

Хлябът може да поскъпне заради новите тол такси, смятат превозвачи (видео)

За срещата на превозвачите с министър Гроздан Караджов вчера той коментира, че са показали как трябва да се води диалог между бранш и министерство.

Свалят цените на винетките, но вдигат тол таксите (видео)

По думите на Рашков тол системата ще влезе в обхвата, в който е било предвидено първоначално, но стъпаловидно, на 2 етапа.

„Тук остава нашето основно притеснение, че това покачване и обхватът на цялата второкласна пътна мрежа наистина ще повлияят негативно на потребителите в България. Като цяло ключов ще е този 6-месечен период, който беше набелязан, за да може да се следи инфлационният процес и всички други непредвидени фактори”, допълни Рашков.

Хлябът може да поскъпне заради новите тол такси, смятат превозвачи

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции