<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98489" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ООН: COVID огран...

Хотелиери и ресторантьори се готвят за ранно закриване на летния сезон (видео)

05 Септември 2021
0 603

Хотелиери и ресторантьори се готвят за ранно закриване на летния сезон, съобщава bTV.

Край на нощните партита по морето и преждевременно закриване на летния сезон. За това се подготвят хотелиери и ресторантьори по Южното Черноморие. Причината – новите мерки, които влизат в сила от 7 септември.

Сезон – изненада и сезон – предизвикателство, който ще бъде запомнен с “бой” за шезлонги и за места за паркиране, но и с пълни плажове и хотели. Oт Института за анализи и оценки в туризма отчитат 120% ръст на туристите спрямо 2020 г.

Хотелиери и ресторантьори се готвят за ранно закриване на летния сезон
Надеждите и за силен септември обаче се изпаряват, но не абсурдите по курортите, които продължават и в края на сезона.

Вместо спасители, бележки, залепени по постовете, посрещат летовниците на Южния плаж в Поморие. 
 
“Неколкократно звъних на спешния телефон, който е публикуван на сайта на Министерството на туризма за плажовете, за да подадем оплакване, че плажът е неохраняем, а ние имаме над 1000 човека на ден. Абсолютно никой не отговаря”, заяви Мая Станкова, мениджър „Хотели‘.

Хотелиери и ресторантьори се готвят за ранно закриване на летния сезон

По телефона главният спасител на Южния плаж в Поморие обясни, че действат по схема, одобрена от Министерството на туризма – през юни и септември от пет поста остава само един и една обходна двойка. От Асоциацията на спасителите обаче казаха, че закриването на постовете трябва да става поетапно и съобразено с това дали има плажуващи.

Започват масови проверки за спазване на Covid мерките по Черноморието (видео)

Междувременно, новите мерки водят до анулиране на резервации и създават пречки пред планирани събития, като сватби, отчитат хотелиери.
 
“Много са рестриктивни тези мерки – 30 човека в затворено помещение, 60 на открито и то за сватби и кръщенета. Същевременно за заведения, ресторанти, капацитетът е 50 %“, добави Ирина Джендова, мениджър “Маркетинг и продажби”.
 
И в Слънчев бряг очакванията за добър септември са пред провал.

“Много от колегите бяха планирали по-късно закриване на сезона с участия. Вече е форсмажорно закриването“, допълни собственикът на заведение Венцислав Пехливанов.

Въпреки трудностите от бранша отчитат добър сезон.
 
“Специфичен сам по себе си с много добра и силна запълняемост. Равномерно се разпредели сезонът по цялото ни Черноморие”, смята Христина Славова от Бургаска регионална туристическа камара.
 
2,5 пъти повече български и румънски туристи са почивали това лято по Черноморието, показват данните.

Хотелиери и ресторантьори се готвят за ранно закриване на летния сезон

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции