<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182030" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Акция на МВР ...

Християн Пендиков дава първи показания в Охрид

30 Май 2023
0 70

Християн Пендиков дава първи показания в Охрид, предаде NOVA. Той беше жестоко пребит в началото на тази година в Северна Македония.

Оказва се, че това е първото завръщане на Пендиков в родния му град след нанесения му побой на 19-ти януари и последвалото му лечение в София.

Младежът трябва да опише нападението и причините за побоя. От прокуратурата в Охрид съобщиха, че престъплението е извършено поради българската етническа принадлежност на Пендиков.

Християн Пендиков дава първи показания в Охрид

Илия Спасески, един от нападателите, с гордост заяви, по време на последното съдебно заседание, че “разбира обвинението, но не се чувства виновен”.

Случаен минувач, който станала свидетел на боя, извикал да спрат. Обвиняемият Спасески отговорил: „Не си заслужава за българин да викаш полиция”, и двамата нападатели продължили да бият Пендиков. Тази информация беше оповестена от прокурора по делото.

Българското сдружение в Охрид, заедно с всички останали в страната, вече е закрито от властите в Скопие. Преди това срещу клуба няколко пъти имаше стрелба и вандалски прояви.

Християн Пендиков вече официално е български гражданин (снимки)

До днес няма нито един задържан за тези престъпления. В същото време полицейските и съдебните власти в РСМ преследват учредителите и ръководителите на български сдружения в Северна Македония. От скоро Христиан Пендиков е български гражданин.

Християн Пендиков дава първи показания в Охрид

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции