<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181794" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Делян Добрев:...

Христо Иванов: Абсолютно императивно е да се излъчи правителство с втория мандат

28 Май 2023
1 335

Абсолютно императивно е да се излъчи правителство с втория мандат. Трябва да се направят всички усилия това да се случи при гарантиране на определени национални политически резултати. Всичко останало трябва да остане за мемоари, лични преживявания, будоарни емоции и пр. Те нямат нищо общо с нашата отговорност за съдбата на републиката.” Така се изказа съпредседателят на “Демократична България” и лидер на “Да, България” Христо Иванов по повод на замразените разговори между ГЕРБ и ПП, в интервю за БНР.

Трябва да разбираме, че няма опция България да отиде на предсрочни избори и няма опция да не продължим разговорите и да не стигнем до правителство.”, добави той.

По думите му Националният съвет на ДБ е решил единодушно да подкрепи правителство с втори мандат и с ротационно председателство.

Делян Добрев: Или дясно правителство на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, или нови избори

Христо Иванов: Абсолютно императивно е да се излъчи правителство с втория мандат
източник: bulphoto

Христов коментира още, че вече може да няма време за сериозна ревизия на формулата за кабинет с ГЕРБ.

Това е по повод на очакването връчване в близко време на проучвателния мандат на ПП-ДБ.

Николай Денков и Мария Габриел още утре да се съберат и да проведат един разговор. Вече да излязат от това безкрайно сменяне на формулата и на неяснота по отношение на какво ГЕРБ биха подкрепили.”, настоява Иванов.

Конституционната реформа ще е първият и най-важен тест за този кабинет. Ако той мине през него, така че тази реформа да се случи, той може да оцелее и да продължи да работи дълго.”, продължи той.

Относно представените записи от Радостин Василев Иванов каза, че е наясно как се водят политически разговори на закрити врата.

В тази коалиция сме, защото сме поели ангажименти към нашите общи избиратели. Нашият главен ангажимент е да има правителство, което ще реализира определени приоритети за страната.”, обясни още той.

Христо Иванов: Абсолютно императивно е да се излъчи правителство с втория мандат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Иван

    28 Май 2023

    Дебелото прасе 🐽 се ояде яко, отиваш си боклук 🚯

Реакции