<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94571" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Корнелия Нин...

Христо Иванов: Гешев не е тук – надявам се това е знак, че си подготвя оставката (видео)

21 Юли 2021
16 1289

“Гешев не е тук – надявам се това е знак, че си подготвя оставката” – това обяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов от трибуната на 46-тото Народно събрание.

Депутатите от 46-ото Народно събрание се заклеха (видео)

Той открои като водещ приоритет подготовката за задаващата се нова вълна на епидемията от COVID-19.

Друг приоритет според него е Планът за възстановяване, който все още не е внесен. По думите му в него трябва да се работи по зелените политики и енергетиката.

Трета водеща линия в политиката на “Демократична България” ще бъде подобряването на ефективността на публичните разходи. Така ще се потърси възможност и за преизчисляване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и условията за отглеждане на деца.

Христо Иванов обеща продължаване на реформата в изборното законодателство. Цел на “Демократична България” е и елиминирането на лобизма в политическата класа.

Инвестициите в култура, образование и наука да се превърнат в национален приоритет – това също е сред призивите на лидера на Демократите. Това включва и решаването на проблема с Македония, която според него трябва да стане член на Европейския съюз.

Христо Иванов: Гешев не е тук - надявам се това е знак, че си подготвя оставката
За партиите и коалициите

“Никакви прилагателни нямат смисъл. Партии на промяната, партии на протеста – проблемът не е в епитетите. Има обсебване на държавната власт, с което трябва да се борим”, заяви още Христо Иванов.

Той не пропусна мониторингите в сферата на законодателството и съдебната система. Причините – корупцията и липсата на прозрачност в системата.

За бюджета

Христо Иванов заяви, че трябва да се започне незабавна работа по бюджет 2022.

“Това ще бъде един бюджет на промяната, в който да заложим модела на възстановяване и подобряване на публичните разходи. Тогава ще можем при по-голяма ефективност и прозрачност да потърсим възможности за увеличаване на пенсиите, за политики на социални услуги, здравеопазването и отглеждането на деца”, обясни той. И даде като пример случващото се в “Пирогов” за да онагледи необходимостта от здравна реформа.

“Даже ми е неудобно да цитирам доклада на ЕК, защото българските граждани го казаха. Г-н Гешев за поредно откриване на парламент не смее да се появи тук. Надявам се, че това е израз на това, че той се подготвя да си подаде оставката”, коментира Иванов проблемите в съдебната система.

Видео: NOVA

Христо Иванов: Гешев не е тук – надявам се това е знак, че си подготвя оставката

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции