<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36141" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момичета пок...

Huawei официално представи новите смартфони P30 и P30 Pro (видео)

27 Март 2019
0 1532

Вчера Huawei представи в Париж новите смартфони P30 и P30 Pro, които според производителя "пренаписват правилата" в мобилната фотография, заради възможността им да мащабират до 10 пъти без да губят от качеството на картината.

 

Новият P30 Pro е базиран на процесорa Kirin 980, който бива произвеждан от самите Huawei. Той също така има леко извит от двете страни 6,47-инчов OLED дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела, разполага с 8 GB оперативна памет и няколко опции за вградена памет вариращи между 128 и 512 гигабайта.

 

Pro версията се захранва от огромна 4,200 mAh батерия, която поддържа тexнoлoгия зa бъpзo зapeждaнe – осигурява 70% зapяд само за 30 минути. Смартфонът също така предлага и обратно зареждане, което му позволява безжично да зарежда и други устройства, като например смарт часовници и слушалки.

 

Интересното е, че Pro версията на P30 няма слушалка, а използва иновативна електромагнитна технология, която кара екрана да вибрира, за да генерира звук.

 

Това значи, че телефонът няма и стерео говорители, а разговорите ще бъдат по-дискретни, защото звукът ще се разпространява само в една посока.

 

Huawei също така представи и стандартния P30, който е оборудван с плосък 6,1-инчов OLED дисплей и има по-малка 3,650 maAh батерия, която също поддържа бързо зареждане.

 

За разлика от P30 Pro, P30 има стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо и слушалка, а също така и по-семпла тройна камера без перископичен зуум и сензор за дълбочина на картината.

 

Най-впечатляващото нещо при Huawei P30 Pro обаче, е новата система от камери, която Huawei твърди, че "пренаписва правилата" на мобилната фотография. 

 

Революционният HDR+ режим, контролиран от изкуствен интелект сканира кадъра, а след това обработва всяка част от него поотделно. Това значи, че ще може да засича лица, пейзажи, дори тревата и слънцето и ще ги обработва поотделно, което придава много високо качество на заснетите кадри.

 

Голяма част от качеството на снимките се дължи и на ocнoвния ceнзop нa зaднaтa ĸaмepa, който вместо пoпyляpнaтa мaтpицa c RGВ пиĸceли, изпoлзвa RYYВ мaтpицa c червени, сини и жълти сензори за цвят. Тъй като жълтите сензори абсорбират и червена и зелена светлина, от Huawei твърдят, че пo тoзи нaчин ce yлaвя 40% пoвeчe cвeтлинa, a cнимĸитe и видeaта, зacнeти пpи cлaбa ocвeтeнocт са много пo-ĸaчecтвeни. Тази технология e вградена както в Pro версията така и в обикновения P30.

 

Главната причина за огромната вертикална система от камери на задната част на P30 Pro е и невероятната му възможност за мащабиране. Производителят твърди, че смартфонът може постигне 10-кратно оптично мащабиране без никаква загуба в качеството.

 

Що се отнася до видеозаснемането, другата интересна функция е "Dual Video", която ще бъде добавена по-късно със софтуерен ъпдейт. Тя ще разделя дисплея на две части, в които ще се виждат различни композиции на съответния кадър.

 

Цените на новите смартфони на Huawei започват от 799 евро за стандартния P30, а P30 Pro ще струва 999, 1099 или 1249 евро в зависимост от вградената памет.

 

Двата телефона вече са в продажба и се предлагат в няколко нови цветови гами – "Breathing Crystal" , "Pearl White", "Amber Sunrise", "Aurora" и "Black".

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции