<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122826" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Михайлов: Ням...

И Бербатов, и Михайлов искат помощ от ФИФА за драмите в БФС

20 Март 2022
0 306

И Бербатов, и Михайлов искат помощ от ФИФА за драмите в БФС, пише в.Сега.

След като проведен по странен начин алтернативен конгрес избра за президент на БФС Димитър Бербатов, и двете съперничещи си страни се заканиха да сезират световната футболна асоциация ФИФА за драмите в българския футбол. Голмайстор №1 на националния отбор за всички времена пък даже ще търси подкрепа и от спортния министър Радостин Василев.

И Бербатов, и Михайлов искат помощ от ФИФА за драмите в БФС

Избраха Бербатов за президент на БФС на алтернативен конгрес в НДК

На провелия се вчера алтернативен форум участваха едва 76 представители на клубове. (Това са 11% от общия брой членове на БФС).

Те гласуваха Борислав Михайлов да бъде освободен от президентския пост, а Бербатов да е новият президент. Гласуваха и нов състав на Изпълкома и така официално в българския футбол вече има два “синода”.

Ден по-късно Бербатов излезе с обръщение във “Фейсбук”. В него той обяви, че ще иска съдействие и от ФИФА, и от спортния министър Василев за разрешаване на ситуацията.

“След като клубовете се организираха и проведоха конгреса, който по Устав и закон е напълно легитимен, на него бяха освободени досегашният президент и двата изпълкома. Клубовете гласуваха доверие да ги представлявам и ме избраха за техен президент. Клубовете, които присъстваха, бяха тези и само тези, които успяха в срок да внесат документите за издигане на делегати. Много от останалите – а те бяха наистина много, не успяха да го направят, защото времето беше малко и хаосът, който БФС създаде, беше пълен. Но клубовете, които присъстваха, представляваха и гласовете на тези, които не успяха”, казва Бербатов.

Той твърди, че “това не е начинът, по който трябва да се случват нещата, и това ме натъжава”, но водачите трябвало да взимат и трудни решения. След което обяснява, че първата му работа след евентуално вписване в Търговския регистър е да свика нов конгрес.

“Конгрес, на който всички клубове да могат да упражнят правото си на глас и да изберат кой да ги представлява! Да могат да присъстват всички кандидат-президенти, медии. Да бъдат избрани честни хора в комисиите по конгреса и накрая клубовете да си решат кой е най-достойният – казва голмайстор №1 на националния тим. – Ще искам среща със спортния министър, за да го уведомя какво стана в НДК, след като стана ясно, че и той е бил там и се е интересувал какво се случва. Мисля, че е напълно нормално ако и от досегашното ръководство на БФС имат претенции какво се случва, също да потърсят среща с него. Но решението е само едно – обединителен изборен конгрес!”

В противен случай, според Бербатов, губи футболът. Той говори и срещу ръководството, начело с Борислав Михайлов, като съобщава и за заплахи към делегати на алтернативния конгрес вчера.

Това не е жажда за власт. Жаждата за власт не е да предложиш 3 мандата за президент на БФС, както направихме и се прие. Жаждата за власт е да си мислиш, че си вечен и въпреки че никой не те иска, да продължаваш да не искаш да пускаш властта. Жажда за власт е да се запази зала 3 на НДК, да се платят толкова много пари, да се заключи и да не се допуска никой от клубовете вътре, само и само да няма конгрес. 

Жаждата за власт е да лъжеш и отменяш постоянно конгреси. Да се върнеш да управляваш, след като година и половина не си бил там и си подал оставка. Жаждата за власт е да се подиграваш на собствените си клубове и да не признаваш това, което правят. И най лошото – жаждата за власт е да се звъни на делегат от конгреса и да се заплашва, че ако не си тръгне, синът му ще бъде отписан от определена футболна академия.”

Разчитаме ФИФА и министерството на спорта да вземат отношение и да се сложи ред – дори със служебно ръководство, за да се свика и организира честен изборен конгрес и да се излезе от тази патова ситуация”, завършва Бербатов.

На свой ред Борислав Михайлов бе по-лаконичен, но също иска намесата на ФИФА:

“Грозно, скандално и незаконно! Няма да позволя на никого да се упражнява безнаказано на гърба на българския футбол. Последствията ще са големи! ФИФА и УЕФА знаят всичко за този фарс! Президент съм на БФС, за да браня интересите на родния футбол, както съм го правил като капитан на националния отбор – заяви Михайлов пред “Спортал” – Димитър Бербатов? Под нивото ми е да коментирам подобни циркове. Едни са играли и работят за българския футбол, докато други го правят само за себе си”.

И Бербатов, и Михайлов искат помощ от ФИФА за драмите в БФС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции