<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159812" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Националният...

И София област обяви грипна епидемия

18 Януари 2023
0 152

И София област обяви грипна епидемия. Това става ясно от съобщение на здравните власти.

Временни противоепидемични мерки се въвеждат за периода от 20 до 27 януари. Преустановяват се учебните занятия в училищата в присъствена форма на територията на Софийска област за периода от 23 до 27 януари включително. 

Обявиха грипна епидемия и в Добрич

И София област обяви грипна епидемия

Мерките водят до преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

МЗ напомня, че препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция – ефективно както за предпазване от Covid-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.

И София област обяви грипна епидемия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции