<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113231" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Михайлов: ...

И в Германия има “епидемия” от фалшиви сертификати

27 Декември 2021
0 618

И в Германия има “епидемия” от фалшиви сертификати, пише в.Сега.

Германската полиция разследва над 11 хиляди души, които са си купили фалшиви сертификати за ваксинация срещу COVID-19, съобщи Berliner Tageszeitung. “Сделките” се договарят в социалните мрежи като Telegram, WhatsApp и Facebook. Също и през платформи за онлайн търговия. Само в Бавария фалшивите документи са над 3 хиляди, в Берлин – около 1028, а в Хамбург са над 720.

Органите на реда пишат в доклада си, че подправянето е лесно. “Имунизираните” само на хартия вероятно са много повече. Нещо повече, полицаите смятат, че със затягането на противоепидемичните мерки в страната, свързани с новия вариант на коронавируса – Омикрон, фалшификациите ще се увеличат. 

Властите в Германия възнамеряват от 28 декември да въведат в страната „лек локдаун“. Предварителните им планове бяха да не се затягат ограниченията за ваксинирани и преболедували COVID-19, съобщи „Билд“.  

Ограниченията се налагат заради разпространението на силно заразния вариант Омикрон. Те ще засегнат всички граждани, независимо дали са ваксинирани, преболедували или не. От утре ще бъдат затворени всички дискотеки и барове. Досега нощните заведения можеха да работят, но на посетителите беше забранено да танцуват. 

И в Германия има "епидемия" от фалшиви сертификати

Направихме си фалшив сертификат и влязохме с него (почти) навсякъде (РЕПОРТАЖ)

Според планираните мерки от 28 декември участниците в частни срещи – и на закрито, и навън, не трябва да надвишават 10 души. На семейни сбирки могат да са само две домакинства, представени от не повече от двама души. 

Канцлерът на Германия Олаф Шолц днес ще проведе разговори с ръководителите на регионалните правителства заради новите мерки, препоръчани от експертния съвет от епидемиолози. Ако бъдат въведени новите ограничения, това ще е третия локдаун за  страната от началото на пандемията.

И в Германия има “епидемия” от фалшиви сертификати

Източник: в.Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции