<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148438" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отново хиляд...

Илиян Василев: България трябва да мине през чистилище, за да оцелее

25 Октомври 2022
0 892

Илиян Василев: България трябва да мине през чистилище, за да оцелее.

„Народът избра своя похитител Борисов и се обрича на гибел“. Това заяви писателят и дипломат Илиян Василев в публикация във Facebook.

„Приятел, който работи от ранна утрин до късна вечер, (има фирма, от тези частници, които ги имаше и преди 1989 година) мрачно споделя, че все е виждал кражби, но такъв грабеж не е виждал. Познава почти всички едновремешни “тарикати” бизнесмени от соца, които по сегашните стандарти са за пример. Познава и другия свят на лесно изкарващите пари. Слушах го и си казах, че България трябва да мине през чистилище, през социални трусове, ако иска да оцелее, за да се отърси от гюбрето и кармата на номенклатурните хитреци“, обяснява Василев.

Илиян Василев: България трябва да мине през чистилище, за да оцелее

Илиян Василев: Кризата в Парламента има по-дълбоки корени

Според него при сегашните схеми на управление и управленци няма оцеляване – нито индивидуално, нито групово.

„Изобщо не е въпросът за идеологиите, за леви и десни политики. Защото преди политиките идва справедливостта. Ако един процент от населението притежава 40 процента от новосъздаденото богатство, няма как обществото да остане в състояние на мир и покой. Като решим въпроса за базисната справедливост и махнем задушаващата примка на корупцията и кражбите, тогава ще говорим за дясно и ляво, за консервативно и либерално, за патриоти и космополити.

Та този мой познат споделя – никой не иска да работи вече. И е прав. Тези с бизнеса през държавата няма да отидат да бачкат във фирми  като неговата. Най-вероятно ще се включат в някаква схема с дрога, с контрабанда, с кражба на ДДС или корупционни поръчки с публични средства, които превърнаха партиите в организирани групи за колективно забогатяване. Ще живеят от “удар” до “удар”, от “проект” до “проект”, от избори на избори..“ пише още Василев.

И пита кой политик у нас и на какво равнище може да осигури чадър над схеми като частните граници на Росенец и на Капитан Андреево.

Илиян Василев: България трябва да мине през чистилище, за да оцелее

„Никой освен Бойко Борисов нямаше тази власт. Да, в схемите са посветени депутатите му от Хасково, прокурори, МВР и специални служби /ДАНС/. Но без него нищо не става. Не може да бъде човек под него, защото накрая сигналите стигат до него. И той няма как да остави да се разпределят огромни потоци без негово участие. Дневната “заработка” е около милион евро?! Като се отчитат по 30 хиляди лева /всички цифри са примерни, но не толкова/.

Не случайно същата тази ОПГ активира и ИТН, и ДПС, и ГЕРБ, за да свалят предишното правителство. Сега нещата си текат по старата схема, макар че мащабите са по-малки, но пак са стряскащи. За годините на управление на ББ само от Капитан Андреево границата са усвоени над милиарда и половина евро“, посочва още в поста си Илиян Василев.

Илиян Василев: България трябва да мине през чистилище, ако иска да оцелее

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции