<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150167" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първите две п...

Илиян Василев спечели делото за клевета, което Делян Добрев заведе срещу него

08 Ноември 2022
0 966

Илиян Василев спечели делото за клевета, което Делян Добрев заведе срещу него.

На втора инстанция бе потвърдено, че делото за клевета, което бившият икономически министър от ГЕРБ Делян Добрев заведе срещу Илиян Василев, е несъстоятелно. “Българският съд отсъди, че публичните лица могат да бъдат критикувани за публичните им позиции”, написа Василев, енергиен експерт и бивш посланик на България в Москва във Facebook.

Името на Добрев лъсна в скандала “Апартаментгейт” с евтините жилища на управляващите. Тогава стана ясно, че той живее в апартамент в столичния квартал “Манастирски ливади”. Политикът твърдеше, че жилището е на майка му. Той ѝ плащал наем в размер на 1200 лева, превеждайки парите по банков път към фирмата на майка си. Скандалът и съмненията изглежда дълбоко са огорчили Делян Добрев. Тогава той подаде оставка и осъди Йончева по няколко дела за клевета.

Като в хипноза: Спете спокойно, “Апартаментгейт” няма

Илиян Василев – новата Елена Йонч

През 2021 г. Добрев заведе дело за клевета срещу Илиян Василев след като “години наред” търпял “публичните обиди и клевети” по негов адрес. “Реших да си потърся правата по съдебен път”, написа тогава депутатът от ГЕРБ във Facebook. Така, както направих и с Елена Йончева”.

По това време Илиян Василев не изглеждаше особено притеснен от този факт. Той отбеляза, че “преди него и Делта Гард, и Джи Пи Груп” са опитали да му “запушат устата”. “Нещо много е объркал, ако си мисли че си има работа с поредната Елена Йончева. Аз съм момче от улицата и съм далеч от властта, но близко до енергетиката и до информацията. Нямам партия зад себе си, нямам ресурсите с които Добрев разполага.”, заяви енергийният експерт във Facebook на 23 юли 2021 г.

Илиян Василев: България трябва да мине през чистилище, за да оцелее

Илиян Василев спечели делото за клевета, което Делян Добрев заведе срещу него
БулФото
Възтържествува ли справедливостта?

Днес стана ясно, че “след година и половина блокирани сметки и психически тормоз” Василев е спечелил делото. “Странно, че и двете дела на Делта Гард и на Делян Добрев имаха общ знаменател – дейността ми в осветяване на корупция и нарушени обществени интереси”. Така коментира той победата в социалната мрежа. Вижте цялата публикация:

На втора инстанция: Илиян Василев спечели делото за клевета, което Делян Добрев заведе срещу него

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции