<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140532" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъск заведе н...

Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6,9 милиарда долара заради пропадналата сделка с Тwіttеr

10 Август 2022
0 187

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск продаде акции на компанията на стойност 6,9 млрд. долара, предава Reuters. По този начин той се надява да избегне евентуална “спешна продажба” в случай, че бъдe пpинyдeн дa пpoдължи c пpeĸpaтeнaтa cи cдeлĸa c пoĸyпĸa нa Тwіttеr. Припомняме, че Мъск влезе в съдебен спор с представителите на социалната мрежа, след като развали споразумението си от 25 април за закупуването на платформата за 44 млрд. долара.

Twitter съди Илон Мъск заради отказа му да купи компанията за 44 милиарда долара

В друг свой пост той отговори утвърдително на въпрос дали е приключил с продажбата на акции на автомобилния производител. Като също така заяви, че ще си ги възвърне, ако сделката с Twitter не бъде сключена. Ако предприемачът загуби делото, той ще бъде принуден да завърши придобиването или да плати голяма неустойка.

За по-малко от година Илон Мъск е продал акции на Tesla на обща стойност около 32 млрд. долара. Сега той притежава 155,04 млн. акции в компанията или малко под 15% от автомобилния производител, според изчисления на Reuters.

Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6,9 милиарда долара заради неосъществената сделка с Тwіttеr

Източник: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции