<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майката на Ге...

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

07 Юли 2022
6 7554

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София, пише Булевард България.

Мъжът, обвинен за причиняването на смъртта на две жени след тежката катастрофа на бул. “Черни връх” в София, се оказва свързан с Христофорос Аманатидис-Таки, който бивш член на групировката ВИС, разследван като ръководител на групировка за наркотрафик .

Рашков: Семерджиев е без книжка от 2005 година (видео)

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София
Снимка: БулФото
Семерджиев е засичан в оперативни разработки като участник в доставката и разпространението на наркотици в Студентски град.

Криминалният репортер на БНТ Иво Никодимов разкрива данни за това.

“През последните години Семерджиев е поел и контрола над дилърите в района. Според наши източници, има данни, че той е плащал за осигуряването на полицейски чадър над тази дейност”, съобщава БНТ.

Христофорос Аманатидис-Таки беше един от 20-те души, свързани с организираната престъпност в България, който попадна в списъка на Кирил Петков до прокуратурата през февруари 2022 г., наред с Маджо, Делян Пеевски и Вълка.

Няколко месеца по-късно името на Таки отново изплува в корупционната афера около частната лаборатория на ГКПП “Капитан Андреево”, с която държавата се бори от месеци, за да си върне фитосанитарния контрол на българо-турската граница поради съмнения за сериозни нарушения.

„Газ-мас. Таки-Маки“ и „да знаеш просто“. БАБХ потвърди за запис за предлаган подкуп за „Капитан Андреево“ (аудио)

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София
Скандалният договор с “Евролаб 2011” е подписан точно преди директорът на БАБХ Христо Даскалов да встъпи в длъжност.

Той беше развален, но междувременно Даскалов е бил подлаган на “активно мероприятие” с опит да бъде подкупен, а зам.-министърът на земеделието Иван Христанов е заплашван с физическа саморазправа.

Проверка на сайта BIRD проследява връзките на “Евролаб 2011” със стари лица от подземния свят и политиката. В поредицата от свързани компании излизат имената на Христофорос Аманатидис-Таки, приближения до бившата групировка ВИС Красимир Каменов-Къро, свързания с него Размиг Чакърян и Мирослав Петков, когото “Капитал” свързва с бивши общински служители от ГЕРБ.

Размиг Чакърян стана известен през 2017 г., след като служители от охранителната фирма “Омега 69”, притежавана преди години от жената на Къро, нападнаха двама журналисти на Нова ТВ на АМ “Тракия”.

Чакърян беше посочен като съучастник в инцидента и се твърдеше, че е обявен за издирване от МВР, след като отнел телефона на репортерката Мария Милкова. До обвинение срещу него така и не се стигна.

През 2012 г. Таки беше обявен за международно издирване заради делото за наркотрафик.

Малко по-късно Таки бе задържан в Дубай, но молбата за екстрадиция в България не беше уважена. През 2015 разследването срещу него се оказва прекратено поради липса на доказателства.

Вижте коя е служителката на МВР, помогнала на Семерджиев да се укрие

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

Според данни на “24 часа” Семерджиев действително е осъждан за разпространение на наркотици, като е лежал в затвора до преди месеци. След ареста му в кв. “Лозенец” в сряда сутринта той е отказал да се тества за алкохол и наркотици без съдебна заповед. Няколко седмици по-рано е спрян от пътни полицаи в Студентски град, при което е установено, че е приел амефтамини, преди да седне зад волана.

Директорът на КАТ-София Тенчо Тенев обаче обяви, че поради неясни причини полицаите от местното 7 РПУ не са го арестували въпреки данните за извършено престъпление.

Междувременно БТВ и Нова ТВ съобщиха, че има данни за замесена полицейска служителка в укриването на Семерджиев след катастрофата на 5 юли.

Бившият футболист от “Левски” и “Спортист” (Своге) е бил задържан в полицейска акция заради подозрения за черно тото още през 2010 г.

Източник: Булевард България

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции