<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112055" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Участвал ли е...

Интерпол издирва българка по погрешка (видео)

16 Декември 2021
0 507

Жена от Габрово е издирвана от международната организация “Интерпол”, но по погрешка… За куриозната случка разказва самата тя пред NOVA.

Преди седмица Милена Петкова отива в Пътна полиция, за да си извади лични документи и там разбира от служител, че е издирвана с бюлетина на “Интерпол”. „Един господин ми обясни, че съм издирвана от Интерпол. С моите три имена и ЕГН в КАТ ми казват,че съм правила нещо в Италия, а аз не съм си помисляла за тази държава”, каза Петкова.

Интерпол издирва българка по погрешка

Жената е дала писмени обяснения. „Проверката при задържането ми траеше час и половина. То не беше задържане, а нещо от типа „изчакайте да проверим”, обясни още Милена.

Тя е входирала писмено запитване до МВР защо е издирвана от Интерпол. Жената и близките ѝ са в шок. „Това е супер шок. Защо да те задържат? Ти не знаеш нищо и да те задържат”, каза съпругът на Милена – Николай Петков. Самата тя допълва, че от два дни е в стрес.

На официално запитване от МВР отговориха устно, че вероятно е станала грешка в Шенгенската информационна система и в Интерпол. В момента тече проверка. Факт е обаче че все още Интерпол издирва Милена Петкова за събития, случили се в Италия. Ако жената от габровско премине европейска граница, то тя може да бъде задържана и отведена в Италия.

Информационната система на Интерпол работи с няколко данни за издирвани хора – рождена дата, месец, година и две имена. Според данни на NOVA в България има още една жена със същото име и рождена дата. Това е Милена Петкова от Бургас. „Аз съм родена в град Бургас и съм живяла почти 20 години в Италия”, обясни тя.

Така, Милена Петкова от Бургас се оказва, че има връзка с Италия. Пред екипа ни тя направи няколко справки – в местната областна дирекция и с карабинерите по телефона. Жената се консултира и с адвоката си в Италия. Тя има свое обяснение защо би могла да бъде търсена от службите. Повече от 20 години е живяла в Италия с мъж, с когото се разделя шумно преди две години.

„Аз извиках карабинери и ме отстраниха от вкъщи, защото беше опасно да остана там. С тези караници не се знаеше докъде ще се стигне. Дойдох си тук и повече не се върнах. Исках да му помогна, някой лев да му изпратя и звъня по телефона и никой не ми вдига. Звъня по комшии и те: „Вчера дойде линейка, мъжа ти е паднал и е починал после в линейката”, разказа тя.

Заради кавгите, починалият мъж приживе е подал жалба срещу Петкова, потвърждава майка ѝ.

Отправено е официално запитване до Интерпол за разяснение около личността на издирваната Милена Петкова и тази италианска афера. Отговор обаче все още няма.

Интерпол издирва българка по погрешка

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции