<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106153" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ВМА търси доб...

Италия обмисля премахването на зеления сертификат при 90% ваксинирани

03 Ноември 2021
0 272

Италия обмисля премахването на зеления сертификат при 90% ваксинирани, предава bTV, цитирайки ТАСС.

„Целта е да се достигнат 90% ваксинирани и тогава мисля, че ще бъде възможно да се премине към нова фаза и да се преразгледат ограничителните мерки като използването на зелени сертификат“, обяви зам.-министърът на здравеопазването на Италия.

Фалшиви Covid сертификати от България плъзнаха из Гърция

Според Министерството на здравеопазването 83% от населението над 12 години е завършило пълния цикъл на ваксинация. Властите се надяват да достигнат 90% до края на годината. Процентът на ваксиниране се забави поради факта, че около 7% от италианците не желаят да бъдат ваксинирани. Има и такива, които все още се съмняват в ползата от препаратите.

Италия обмисля премахването на зеления сертификат при 90% ваксинирани
Снимкa: Unsplash/Gabriella Clare Marino

В момента почти навсякъде се изисква Covid сертификат, който удостоверява ваксинация, скорошно преболедуване или отрицателен тест за коронавирус. Той е необходим за работа в публичния и частния сектор. От скоро театрите, кината и музеите в Италия могат да работят на пълен капацитет посетители, стига те да представят документ.

Италия обмисля премахването на зеления сертификат при 90% ваксинирани

Източник: bTV

Снимки: Unsplash/Gabriella Clare Marino

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции