<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108037" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха к...

Италианската полиция обискира домове на антиваксъри

15 Ноември 2021
0 552

Полицията в Италия проведе обиски в домовете на 17 членове на радикални противници на ваксинацията и Covid сертификатите, предава NOVA.

Всички те са членове на вече затворен канал в Telegram. Разследваните лица са обвинени в подстрекаване към престъпления и неспазване на закона.

Италианската полиция обискира домове на антиваксъри
REUTERS/Remo Casilli

Каналът стана популярен през август, когато започна да разпространява призиви за различни протести срещу политиката на италианските власти в областта на здравната политика.

Антиваксъри към лекари: “Ще ни паднеш!”

В разгара си той е имал повече от 40 000 участници. В края на септември групата беше закрита.

Павел Дуров, основател на Telegram, твърди, че каналът е подстрекавал към насилие срещу лекари, които се занимават с ваксинация, и е публикувал личната им информация, което противоречи на политиката на Telegram.

Според полицията при денонощното наблюдение на канала е установено “системно подстрекаване към използване на оръжие и извършване на тежки престъпления срещу най-високопоставени служители, включително министър-председателя Марио Драги”.

Сред другите “мишени” са полицаи, лекари, учени, журналисти и други обществени фигури.

Операцията е проведена в 16 големи италиански града. Много от обвиняемите вече са известни на полицията заради предишни престъпления.

Други не са били подвеждани под отговорност, но са “изпаднали в онлайн спиралата на омразата”, заявиха от полицията.

Италианската полиция обискира домове на антиваксъри

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции