<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112868" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германия пре...

Италия дава на прокурор 135 лекари заради отказ от ваксинация

23 Декември 2021
0 279

Италия дава на прокурор 135 лекари заради отказ от ваксинация, пише Dir.bg.

Италианската полиция е установила, че повече от 300 служители в здравния сектор са нарушили заповедта за задължителна ваксинация срещу коронавируса след редица проверки в цялата страна, предаде ДПА.

Разследващите са предали имената на 135 от тях на прокурор. Тези лекари, фармацевти и мединцински сестри са идвали на работа въпреки съществуващите забрани, обяви полицията в Рим. Карабинерите са затворили и шест операционни и две аптеки, където служителите са продължавали да работят, въпреки предходни забрани поради нарушения. Проверките се провеждат от ноември. Според информация от полицията оттогава тя е инспектирала около 6600 места. Италианското правителство въведе задължителна ваксинация за служителите в здравния сектор от април. В края на ноември обхватът на задължителната ваксинация беше разширен и до служителите в администрацията на здравните заведения.

Италия дава на прокурор 135 лекари заради отказ от ваксинация
От 15 декември от служителите се изисква и да се инжектират и с подсилваща доза ваксина

Неваксинираните служители, които продължат да идват на работа, рискуват да им бъдат наложени глоби. На хората, които не успеят да докажат, че са ваксинирани, първоначално се забранява да идват на работа и те рискуват да не могат да получават заплата.

В същотото време стана ясно, че работещите в сферата на здравеопазването в Калифорния трябва да се реваксинират до 1 февруари, защото в противен случай ще загубят работата си. Новината съобщи губернаторът Гавин Нюсъм, цитиран от Асошиейтед прес.

В Израел вече поставят четвърта доза ваксина срещу Covid-19

Нюсъм даде повече подробности за задължителната реваксинация вчера на пресконференция в клиника в Окланд. Иначе той обяви новото правило още във вторник следобед.

Калифорния бе първият щат, задължил здравните работници да се ваксинират. Това задължение влезе в сила през септември. Хиляди хора загубиха работата си или бяха временно отстранени заради това. Сега Калифорния става вторият щат след Ню Мексико, наложил бустерна доза за медиците.

Италия дава на прокурор 135 лекари заради отказ от ваксинация

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции