<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153381" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: НА ЖИВО: Прот...

ИТН ще участва в предсрочни парламентарни избори

01 Декември 2022
0 963

„Има такъв народ“ (ИНТ) ще участва самостоятелно в предсрочни парламентарни избори. Това заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов на брифинг, пише Dariknews.

Според Йорданов когато политическа партия не е влязла в парламента за 4000 гласа, а бившите ѝ партньори се замерват с доказателства как са фалшифицирали изборите, най-логично е тази партия да участва във вота. 

„Ако бяхме в този парламент, нямаше да имаме председател от ГЕРБ начело на Народното събрание, нямаше да има разговори с ГЕРБ, нямаше да има вопли към ГЕРБ за подкрепа на правителство на малцинството“, добави Йорданов.

ИТН ще участва в предсрочни парламентарни избори
Снимка: БулФото

Тошко Йорданов коментира и обсъжданите в парламента промени в Изборния кодекс. По думите му хартиената бюлетина няма да направи изборния процес по-честен, но ще докара повече гласове на ГЕРБ и ДПС.

И допълни: „Има такъв народ“ премахна хартията в първия парламент, в който влязохме, защото хартията позволява на ГЕРБ и ДПС да си организират купен вот, това е истината. За съжаление машините бяха опорочени от „Продължаваме Промяната“.

Ива Митева обяви, че се разделя с ИТН (видео)

Представителите на ИТН обявиха и позицията си по последното решение на Конституционния съд.

Институцията обяви за противоконституционно решениета на Народното събрание от 20 април за предприемане на действия от Агенция „Пътна инфраструктура” за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа,

Бившият министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обясни, че според съда са били иззети функциите на изпълнителната власт. А Народното събрание грубо се е намесило в частно-правни отношения между пътната агенция и частни изпълнители.

ИТН ще участва в предсрочни парламентарни избори
Снимка: БулФото

И подчерта, че се чувства удовлетворен.

„Излиза наяве истината как се работеше, под какъв натиск и как се спираше работата на МРРБ и на мен лично като министър“, каза още Караджов. По думите му в предходното правителство е имало серия от „антикоалиционни, антидържавни решения, решения против конституцията на България“.

“Това не е първото, мисля, че е четвъртото погазване от тяхна страна на Конституцията на Република България”, заяви Караджов.

Тошко Йорданов допълни, че решението на Конституционния съд е опровергало твърденията за корупция в МРРБ.

ИТН ще участва в предсрочни парламентарни избори

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Той

    01 Декември 2022

    Тошката е поредния измислен герой, разказва по-забавни вицове и от боко тиквата!!!

Реакции