<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101921" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кандидат-пре...

Ива Митева: Хора като Татяна Дончева нямат място в политиката (видео)

03 Октомври 2021
0 269

Ива Митева: Хора като Татяна Дончева нямат място в политиката

Председателката на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева заяви в студиото на БНТ, че Татяна Дончева няма място в политиката. По нейни думи и в двата парламента единствено ИТН са искали промяна.

“И двата парламента показаха, че единствената партия, която иска промяна, е “Има такъв народ”. Аз дългата ръка на ДПС не съм я почувствала. Всичко тръгна от такива приказки, от декларацията на Христо Иванов. Не искам да коментирам Татяна Дончева, защото човек, който с лека ръка изказва лъжи, няма място в политиката.”

Ива Митева: Имах колебания, но оставам в политиката (видео)

Митева обяви, че ИТН застава зад Румен Радев, защото се оказа силен мъж, като се е противопоставил на “това, което се случва в България”.

“Хубаво е да има повече кандидати. Защото няма нищо по-добро от това да има състезание”, каза още тя.

И даде отговор на въпроса защо ИТН не излъчиха свой кандидат: “Дали си първа, втора или трета политическа сила в България няма значение.”

Председателката на 46-ото Народно сърание допълни също, че актуализацията на бюджета не се дължи на Асен Василев и служебния кабинет.

“Актуализацията е дело на парламента. Депутатите дадоха допълнително половин милиард лева. За пенсии, култура, бизнес. Министерството на културата бе проспало всичко и не бе внесло актуализация. Ние го направихме”.

Според нея внесените промени в съдебните закони са били изключително слаби.

Митева коментира и “казуса” с Петър Илиев и каза, че за нея е странно как рецензентите на Илиев не забелязали плагиатство през 2015 г., а чак сега, когато е влязъл в политиката.

Ива Митева: Хора като Татяна Дончева нямат място в политиката

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции