<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94637" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Култовата Ми...

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите (видео)

21 Юли 2021
51 1665

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите, предава БНТ.

“Ще поставя въпроса на председателския съвет за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Така е редно. Не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване.” Това заяви в кулоарите на парламента след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание избраният за председател Ива Митева.

Ива Митева ще бъде председател и на 46-ото Народно събрание (видео)

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите
Снимка: БулФото

“Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандата, ще бъде напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение. Днес беше спокоен ден, иска ми се в 46-ия парламент да започне да се прилага правилникът”, допълни Ива Митева.

За правилника

Тя изрази надежда да не се злоупотребява с правилника, народните представители да го спазват стриктно. Те да не се сърдят, когато бъдат наказвани.

“Предполагам, че президентът няма да се бави с възлагането на проучвателния мандат, надявам се да има разговор между парламентарните групи”, каза още председателят на парламента Ива Митева.

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите

Източник и видео: БНТ

Ще поставя въпроса на председателския съвет за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Така е редно. Не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване. Това заяви в кулоарите на парламента след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание избраният за председател Ива Митева. “Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандата, ще бъде напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение. Днес беше спокоен ден, иска ми се в 46-ия парламент да започне да се прилага правилникът”, допълни Ива Митева.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции