<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94637" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Култовата Ми...

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите (видео)

21 Юли 2021
0 1784

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите, предава БНТ.

“Ще поставя въпроса на председателския съвет за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Така е редно. Не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване.” Това заяви в кулоарите на парламента след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание избраният за председател Ива Митева.

Ива Митева ще бъде председател и на 46-ото Народно събрание (видео)

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите
Снимка: БулФото

“Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандата, ще бъде напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение. Днес беше спокоен ден, иска ми се в 46-ия парламент да започне да се прилага правилникът”, допълни Ива Митева.

За правилника

Тя изрази надежда да не се злоупотребява с правилника, народните представители да го спазват стриктно. Те да не се сърдят, когато бъдат наказвани.

“Предполагам, че президентът няма да се бави с възлагането на проучвателния мандат, надявам се да има разговор между парламентарните групи”, каза още председателят на парламента Ива Митева.

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите

Източник и видео: БНТ

Ще поставя въпроса на председателския съвет за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Така е редно. Не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване. Това заяви в кулоарите на парламента след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание избраният за председател Ива Митева. “Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандата, ще бъде напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение. Днес беше спокоен ден, иска ми се в 46-ия парламент да започне да се прилага правилникът”, допълни Ива Митева.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции