<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118980" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рашков е изпр...

Иванов за “Барселонагейт”: Няма да има обективно разследване, докато Гешев e главен прокурор

15 Февруари 2022
0 322

Лидерът на “Да, България” Христо Иванов очаква да има “замитане под килима” по сагата “Барселонагейт”.

“По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато в медийното пространство от доста време фигурира тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима. Защото Гешев на това се крепи. Затова Борисов, ГЕРБ и ДПС крепят Гешев. За да им осигурява това замитане и да не се проведе конституционна реформа”, заяви той пред NOVA.

Рашков е изпратил доклада по случая „Барселонагейт” на Гешев

Иванов беше категоричен, че не очаква обективно и подробно разследване по казуса, докато Гешев е начело на прокуратурата.

Иванов за "Барселонагейт": Няма да има обективно разследване, докато Гешев e главен прокурор

„Още преди години трябваше да се разследва тази фактология. Аз, разбира се, не съм виждал този испански доклад, но доколкото разбирам това са факти и връзки между лица, които имат определени свързаности с Борисов и други казуси, които навеждат на сериозен риск от пране на пари. Тази фактология е известна от години, благодарение на българските разследващи журналисти. Трябва да очакваме действия от МВР и прокуратурата. Без прокуратурата това няма как да стане, но това са институции, които имаме основания да смятаме, че са дълбоко свързани с Борисов”. 

Сагата “Барселонагейт” се заплита с обвинение за изпрани над 5 млн. евро

Иванов припомни и за други казуси, които не са разследвани. Включително и изтеклите преди 2 години записи, на които “доказано се чува гласът на Бойко Борисов”:

“На тези записи Борисов разговаря с Валентин Златев. Там e очевидно, че той е в положение да оказва натиск на Златев”.

НАП изненадващо включи Делян Пеевски в “Барселонагейт”

“Друг казус беше и неплащането дълго време на данъци от “Лукойл” в България. Това са типични примери за корупционни схема”, посочи Иванов.

Иванов за “Барселонагейт”: Няма да има обективно разследване, докато Гешев e главен прокурор

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции