<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151355" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Републиканци...

Ивайло Мирчев: Измененията в Изборния кодекс са безумни (видео)

18 Ноември 2022
0 98

Депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев заяви в сутрешния блок на НОВА, че планираните изменения в Изборния кодекс (ИК) са безумни.

Той коментира предложението на ГЕРБ операционната система на машините да се закупи от държавата. Той поясни, че става въпрос за Microsoft. “Microsoft e с пазарна капитализация колкото БВП на България за 15 години”, уточни Мирчев. Той подчерта абсурдността на предложенията, приети на 18-часовото заседание на парламентарната правна комисия вчера.

Как ГЕРБ, БСП и ДПС обезсмислиха машинния вот?

“Госпожа Корнелия Нинова само преди година-две обясняваше как е против смесеното гласуване. Обясняваше какъв недъг на гласуването е хартиената бюлетина”, продължи Мирчев. Сега нейната група гласува с ГЕРБ и ДПС за закриване на обществения съвет към ЦИК в пълно противоречие с очертаните политики на БСП, допълни той. Законопроектът за измененията в ИК първоначално бе внесен в парламента от БСП.

Ивайло Мирчев: Измененията в Изборния кодекс са безумни (видео)
Здравей, България/стоп кадър

В четвъртък Мирчев обяви в личния си Facebook профил, че днес ще се състои протест пред Народното събрание. Демонстрантите ще изявят недоволството си срещу промените в Изборния кодекс.

Иво Мирчев пусна видео от среднощното заседание за хартиените бюлетини

Той нарече „аматьорско” предложението при броене на бюлетините всяка една да се показва пред камера, за да се избегнат спекулации с автентичността на вота. Според народния представител качеството на видеото ще е негодно. От друга страна, отбеляза Мирчев, с тези изменения машините за гласуване ще се превърнат в “много скъпи принтери на бюлетини”.

Видео: “Здравей, България”, НОВА

Ивайло Мирчев: Измененията в Изборния кодекс са безумни (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции