<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108853" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

Изборният ден е започнал спокойно, съобщиха от МВР

21 Ноември 2021
0 96

Изборният ден е започнал спокойно, съобщиха от МВР.

Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент започна в 7.00 часа, в спокойна обстановка. Няма данни за нарушения към момента, съобщиха от МВР.

Балотажът започна, вижте каква е избирателната активност към 8 ч.

Без тежки инциденти мина и нощта преди балотажа. До този момент не са регистрирани сигнали за тежки престъпления. Няма данни и за нарушения на сигурността на секциите.

От МВР припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Изборният ден е започнал спокойно, съобщиха от МВР

От ведомството посочват още, че в МВР работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98, на която гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления във връзка с изборния процес. Сигнали могат да бъдат подавани и на e-mail izbori2021@mvr.bg 

В днешния ден служителите на секторите “Български документи за самоличност” в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР ще работят от 8.30 до 19.00 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Удостоверението може да послужи само пред СИК и е валидно за изборния ден.

Протестиращи срещу изборния туризъм блокираха “Капитан Андреево”

Издадените удостоверения за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание проведени на 14 ноември 2021 г. са невалидни.

Изборният ден е започнал спокойно, съобщиха от МВР

Източник: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции