<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гришо е любим...

“Изчерпана съм” – световната №1 в тениса прекрати кариерата си на 25 години (видео)

23 Март 2022
0 2345

“Изчерпана съм” – световната №1 в тениса прекрати кариерата си на 25 години.

Австралийката Аш Барти обяви новината в интервю пред Кейси Делакуа – друга тенисистка, с която делеше корта в турнири на двойки и която изигра ролята на ментор в ранните стъпки от кариерата ѝ. Тя оглавява класирането в женския тенис вече 114 поредни седмици, а обяви, че прекратява кариерата си месец, преди да навърши 26 години.

Изчерпана съм, нямам повече какво да дам

“Това е първият път, в който го казвам на глас и, да, трудно е да го направя,” каза Барти. “Но съм толкова щастлива и готова. Вече не притежавам физическото и емоционално желание, което е нужно, за да се предизвикваш сам на най-високото ниво в спорта. Изчерпана съм.” 

Аш напуска тениса в момент, в който се е установила солидно на неговия връх. Тя спечели три титли от Големия шлем на три различни настилки – Ролан Гарос на клей през 2019 година, Уимбълдън на трева през 2021 и Australian Open на твърди кортове през януари. 

Именно финалът на “мейджър” турнира у дома ще остане последният мач в престижната ѝ визитка. 

И без ваксина Джокович ще бъде допуснат до “Ролан Гарос”

Феновете на австралийката запазват надежди, че ще я видят отново в действие, тъй като това не е първият път, в който тя решава да напусне спорта. Двете с Делакруа стигнаха до финали на Australian Open, Уимбълдън и US Open през 2013, но година по-късно тя реши да си вземе почивка и да играе крикет на професионално ниво.

"Изчерпана съм" - световната №1 в тениса прекрати кариерата си на 25 години
AP/Hamish Blair

“Зная, че съм го правила и преди,” каза сега Барти, смеейки се. “Но с много различни чувства. Много съм благодарна за всичко, което тениса ми даде. Сбъдна всички мои мечти, дори повече, но зная, че сега е подходящото време за мен да се оттегля и да преследвам други мечти, да оставя ракетата.”

&#8220;Изчерпана съм&#8221; &#8211; световната №1 в тениса прекрати кариерата си на 25 години (видео)
AP/Hamish Blair

“Изчерпана съм” – световната №1 в тениса прекрати кариерата си на 25 години

Източник и видео: The Guardian

Снимки: AP/Hamish Blair

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции