<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93868" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вотът от чужб...

Издирват цяла секционна комисия в Лондон (видео)

12 Юли 2021
0 5103

Издирват цяла секционна комисия в Лондон – никой не успява да се свърже с членовете им.

ЦИК търси връзка с членовете й

Избирателна комисия в Лондон “изчезна от радарите”. Централната избирателна комисия в София няма връзка с членовете й на Острова. Не са получени и резултати от гласуването в нея. От ЦИК продължават да търсят връзка с изчезналата секционна комисия.

Очакванията на ЦИК са до края на деня да се обработят 100 процента от протоколите. Книжата на 23 от общо 31 РИК от страната вече са пристигнали в София. 4 РИК-а са заявили, че ще предадат документите си утре. 

Далеч по-бавно се отчитат данните от вота в чужбина. Към ранния следобед са обработени около 82 процента от протоколите. ОТ ЦИК обаче отчитат, че на тези избори данните се обработват доста по-бързо.

Българи в Лондон избират дали да гласуват машинно, или на хартия (РЕПОРТАЖ)

Издирват цяла секционна комисия в Лондон - никой не успява да се свърже с членовете им.

Това, което трябва да направи комисията от тук нататък е да провери протоколите повторно и да изведе окончателните резултати от вота. Това трявба да се случи в рамките на четири дни след приключване на изборния ден или на 15 юли. 

В четвъртък се очаква и разпределението на мандататите, а в неделя ще станат ясни и имената на депутатите, които ще влязат в 46-ото Народно събрание. 

Източник и видео: NOVA

Издирват цяла секционна комисия в Лондон – никой не успява да се свърже с членовете им.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции