<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152327" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служители на ...

Изгониха депутат на ПП при дебата за Изборния кодекс (видео и снимки)

24 Ноември 2022
0 322

Изгониха депутат на ПП при дебата за Изборния кодекс.

Докладът за измененията бе внесен от Корнелия Нинова. Председателят на заседанието Йордан Цонев нареди да започне четене, но изложението на председателя на правната комисия Радомир Чолаков предизвика бурна реакция от депутати от “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”. Те наобиколиха трибуната, твърдейки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание.

След кратка размяна на реплики, в които Настимир Ананиев призова Цонев да спазва правилника, председателстващият изгони депутата от днешното заседание на парламента.

“Трябва да се спазват правилата”, скочи и Кирил Петков от ПП непосредствено пред парламентарната трибуна. Цонев обаче разпореди да започнат изказвания по законопроекта.

Страхът на “хартиената коалиция”, че ще изчезне

“Изберете дали да направите изказвания от трибуната, или не. Стоейки прави пред парламентарната трибуна, няма да промените нищо”, заяви Цонев.

Изгониха депутат на ПП при дебата за Изборния кодекс (видео и снимки)
БулФото
Мирослав Иванов от ПП уточни, че трябва да се гласува дали ИК да бъде разгледан като втора точка.

“Вие сте в пълно нарушение, защото нямате право да отнемате гласа на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте”, подчерта Иванов.

Цонев пък му отговори, че още в началото на днешното заседание се прие дневният ред, от който ИК стана втора точка за обсъждане. “Нека да преминем към процедури и изказвания. Вие имате записани 50 човека за това”, подчерта Цонев.

Изгониха депутат на ПП при дебата за Изборния кодекс (видео и снимки)
БулФото

От парламентарната трибуна Мустафа Карадайъ от ДПС заяви, че от 7 парламентарни групи в НС – едва пет работят и се опитват да изложат своите позиции по Изборния кодекс. 

Андрей Гюров: Хартиената мафия мина през Изборния кодекс (видео)

След неколкократни искания на депутати от ПП Йордан Цонев отмени отстраняването на Настимир Ананиев от заседанието.

Изгониха депутат на ПП при дебата за Изборния кодекс

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции