<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100474" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сериозен ръс...

Изгониха мъж и жена от ресторант в Тексас, защото носели маски

21 Септември 2021
0 482

Изгониха мъж и жена от ресторант в Тексас, защото носели маски, пише New York Post. Двамата са искали да предпазят 4-месечния си син, който е с автоимунно заболяване. Но собственикът на заведението бил категоричен – “Не искам маски тук”.

Натали Уестър и мъжът й посетили Hang Time Bar & Grill в Роулет по-рано този месец със свои приятели. Станалите наскоро родители решили, че ще стоят с маски в заведението, за да предпазят детето си. То страда от мукувисцидоза.

В материала можете да си припомните какво представлява това рядко заболяване:

Лишават пациенти с редки заболявания от лечение (РЕПОРТАЖ)

“Ако сте родители отскоро, да си подарите няколко часа навън сами е важно за здравето”. Така Уестър коментира ситуацията.

Надеждите на семейството за релаксираща вечер без стрес обаче са били напразни. Напълно ваксинирани, те били принудени от сервитьор да махнат маските си. Това било част от “дрескода” в заведението.

“Сервитьорът дойде, седна до мен и каза, че управителят го е изпратил да ми предаде, че трябва да си махна маската. Такава била политиката”, споделя още Уестър.

Собственикът на заведението потвърди за случилото се. Той обяснява, че клиентите не били с маски още на входа, затова се наложило да ги изгонят по-късно.

Изгониха мъж и жена от ресторант, защото носят маски (видео)
Позицията на собственика

“Вложил съм пари в бизнеса си. Продължавам да влагам кръв, пот и сълзи и просто не желая маски тук”, казва собственикът Том.

Той обяснява, че е в пълното си право да ограничава влизането за всеки, който не възприема неговия “дрескод”. Въпреки че няма знак, указващ това, хостесата предупреждава всички гости, че трябва да си свалят маските пред вратата.

“Хората прекаляват с маските в САЩ”, казва още собственикът. “Когато клиентите са си сложили маските, сме им напомнили за правилото. След като отказват да го спазят, са изгонени, както е редно”.

Той отрича да е бил информиран за заболяването на детето им. Но настоява, че правилата са за всички и трябва да се спазват.

Позицията на властите

Адвокат каза, че правилата или политиките, прилагани от бизнеса, не могат да са в разрез със здравните нужди на дадено лице. Това е посочено в Закона за хората с увреждания. От друга страна законността на забраната за маски за лице е неясна.

Изгониха мъж и жена от ресторант в Тексас, защото носели маски

Мъжът и жената са разпространили информация за случката в социалните мрежи. Те обясняват, че синът им просто не би оцелял, ако се зарази с Covid-19.

“Исках да споделя тази информация за всички, които са достатъчно мъдри да се пазят от вируса”, сподели Уестър.

“Шокиран съм от нивото на незаинтересованост у нас. Страх ме е колко още ще продължи пандемията, ако всички се държат по този начин”, завърши той.

Изгониха мъж и жена от ресторант в Тексас, защото носели маски

Източник: New York Post

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции