<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160998" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Феновете на Ц...

Изказване на Гонзо породи сериозно напрежение

25 Януари 2023
0 196

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо категорично заяви, че докато той е директор натурализирани футболисти няма да са част от българския национален отбор.

Изказване на Гонзо породи сериозно напрежение
източник: BulFoto

“В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе в българския национален отбор. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика “, заяви Иванов в Монтана, където бе на среща с представители на детско-юношеските школи от Северозападна България.

Това изказване на бившия централен нападател породи много спорове и коментари. Стилиян Петров написа дълго съобщение в сосиалните мрежи. Рекордьорът по мачове с националния отбор не остана никак доволен от думите на Георги Иванов.

Изказване на Гонзо породи сериозно напрежение
източник: facebook

“Наистина съм шокиран и натъжен от думите на техническия директор на нашата футболна федерация, които осъждам по най-категоричен начин. Това, че някой може да вярва в подобни неща, е напълно погрешно, но висш ръководител на организация с такава отговорност и влияние да смята, че подобно дискриминативно изказване е приемливо, е просто върхът на абсурда. То отразява гнилата и невежа култура, която съществува сред ръководителите на футбола ни днес.

Футболът трябва да е за всички. Всеки трябва да се чувства добре дошъл. Възможностите трябва да се предоставят въз основа на таланта и заслугите, а не на родословието. Футболът има силата да обединява общностите, но този начин на мислене насърчава разделението и негативизма в нашата игра.

Нашата федерация проваля толкова много хора заради един малоброен елит, който безмилостно преследва личния си интерес“, се казва в част от изявлението на бившия капитан на национлания отбор на България по футбол.

Българският национален отбор по футбол е с нов треньор (видео и снимки)

Днес Георги Иванов внесе яснота за вчерашното му изказване. Той разясни, че някои медии се извадили думите му от контекста.

Принципната ми позиция е ясна – в българския национален отбор трябва да играят футболисти с български произход и българско самосъзнание, независимо дали са родени в страната или не. Заставам зад думите си, че желанието ми е да гледам България с български играчи и вярвам, че футболната общественост ще се съгласи с това.

Наясно съм, че репликата ми може да бъде интерпретирана по всевъзможни начини, особено когато е извадена от контекста, но за мен е важно да се направи разлика между клубни и национални отбори. Докато в клубните можеш да трансферираш футболисти от цял свят – нещо, което и аз съм правил като директор, в националните става дума за кауза, която няма как да бъде купена или подправена”
, заяви Иванов.

Изказване на Гонзо породи сериозно напрежение

Видео: youtube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции