<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128182" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Колко е важен...

Кабинетът би отбой от Националния план за въвеждане на еврото

05 Май 2022
0 428

На днешното си заседание Министерският съвет не е обсъждал приемането на Национален план за въвеждане на еврото. Това обяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, пише dir.bg.

Точката бе залегнала в проектопрограмата на заседанието, разпространена вчера от пресслужбата на Министерския съвет, а като неин вносител бе посочен вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Скоро 1 долар ще струва 1 евро?

Корнелия Нинова обясни, че подобна точка не е разглеждана. Не е вземано и решение по такъв въпрос. От думите й не стана известно как и по каква причина точката е отпаднала от дневния ред.

Кабинетът би отбой от Националния план за въвеждане на еврото

Темата днес бе обсъждана и в Народното събрание.

Коалиционният партньор “Има такъв народ” изрично поиска по темата да работи законодателният орган. От партията се позоваха на коалиционното споразумение, където е записано, че еврото трябва да бъде въведено след анализ и мащабна информационна кампания.

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Корнелия Нинова участваха днес в среща с представители на работодателските организации във връзка с цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки.

Източник: dnes.dir.bg

Снимки: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции