<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96383" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 800 новоза...

Кацаров: България ще влезе в „оранжевата зона”, това изисква мерки (видео)

11 Август 2021
0 1323

“България ще влезе в „оранжевата зона”, това изисква мерки” – това заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров в ефира на NOVA.

Министърът коментира и разногласията между Столичното РЗИ и МЗ

България ще навлезе в „оранжевата зона” по разпространение на коронавируса до няколко дни. Според плана на здравното министерство за борба със заразата това налага да се предприемат мерки. Това заяви в студиото на „Здравей, България” здравният министър в служебния кабинет д-р Стойчо Кацаров.

Над 800 новозаразени с Covid-19 за денонощието, бърз ръст на хоспитализираните

Кацаров: България ще влезе в „оранжевата зона”, това изисква мерки

„Страната ще навлезе в „оранжевата зона” в следващите дни. Това поставя въпроса дали трябва да се предприемат някакви мерки за ограничаване разпространението на вируса. Според нашия план – такива мерки трябва да се предприемат”, обясни той.

Кацаров коментира и разногласията между Столичното РЗИ и здравното министерство относно налагането на ограничения в София. „Д-р Данчо Пенчев е изчислявал седемдневна заболеваемост, а в плана ясно сме разписали, че критерият е 14-дневната. Има разлика в тези числа. Законът обаче му дава възможност, след съгласуване с главния държавен здравен инспектор, да наложи мерки, независимо от това дали аз ги одобрявам, или не”,  поясни ресорният министър.

Кацаров: България ще влезе в „оранжевата зона”, това изисква мерки

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции