<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124534" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жоро Милионе...

Къде е сега Жоро Милионера, излежал присъдата за обир на 1,5 млн. лв. (видео)

03 Април 2022
0 29827

Преди 10 години Георги Енев стана Георги Милионера, след като обра инкасо автомобила, с който превозваше милион и половина лева на клиент. Енев избра да се предаде, но той така и не разкри къде е скрил крупната сума. А от тази седмица той вече е на свобода, пише bTV.

През юни 2012 година 43-годишният бивш инкасо служител и военен с мисия в Афганистан обра инкасо автомобила, който охраняваше.

При един от курсовете Енев помолил колегата си да му купи дюнер и кафе. Докато другият се редял на опашка, той потеглил с автомобила, след което прехвърлил сумата от 1 471 058,52 лв. в своята кола и изчезнал.

Жоро Милионера, откраднал и скрил 1,5 млн. лв. от инкасо кола, вече е на свобода

Жоро Милионера, откраднал и скрил 1,5 млн. лв. от инкасо кола, вече е на свобода

Няколко дни по-късно бившият охранител се предаде сам и стоически отказа да обясни къде са липсващите пари. Майка му върнала оставените ѝ преди това 25 000 евро.

Преди обира Енев имал банков кредит за погасяване.

През 2014 г. пловдивският апелативен съд го осъди на 12 години затвор, а присъдата беше потвърдена от Върховния касационен съд. След 9 години и 9 месеца в пловдивския затвор Георги Енев е вече на свобода.

В Манолско Конаре – селото, където е отгледан като дете – никой не иска днес да чува за Жоро Милионера. От близките му там е останала само леля му: “Нямаме връзка с него. Не искам неприятности”, казва Василка Юрукова, леля на Георги Енев. И добавя, че той не се е появявал в селото.

Материалното положение на семейството му не се е променило през последните 10 години. Майката на Георги Енев живее в стар панелен блок в пловдивския квартал „Кючук Париж“.

Новост е видеокамерата за наблюдение над външната врата. Някои от съседите вече са срещали Георги Енев на свобода и дори са говорили с него. Те споделят, че изглеждал възпитано.

Пред съда обвиняемият призна вината си, но не върна парите. От откраднатите милион и половина са възстановени едва 80 000 лева. Преди 5 години инкасо фирмата преустанови дейността си в България.

Енев излежа цялата си присъда, като с работа намали близо 2 години и 3 месеца. Адвокатът му отказа коментар и заяви, че клиентът му не желае да се среща с журналисти.

Къде е Жоро Милионера, излежал присъдата за обир на 1,5 млн. лв.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции