<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128296" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нападателите...

Как бивш алкохолик се превърна в най-здравия човек в света

08 Май 2022
0 2642

Как бивш алкохолик се превърна в най-здравия човек в света? Отговор дава материал на LadBible.

Невъзможно е категорично да се каже кой е най-здравият мъж някога по очевидни причини. Но сред милиардите мъже, които са обитавали тази планета, ще се борите да намерите някой с по-силни аргументи за титлата от Мат Фрейзър.

Той е първият спортист, който някога е печелил пет титли в CrossFit Games, печелейки състезанието в последователни години от 2016 до 2020 г., преди да окачи ботушите/ганите/потниците си.

Mat Fraser could well be the fittest man ever. Credit: Alamy

Ако не сте запознати с CrossFit Games, събитието се описва като „върховното доказателство за най-здравия мъж и най-здравата жена на Земята. То е световно известно като окончателен тест за фитнес“.

Състезателите участват в поредица от различни необявени събития. Това означава, че спортистите трябва да тренират всичко – от плуване на дълги разстояния и писта с препятствия, до изкачвания с въже и „носене на странни предмети“.

След като е коронясан за „Най-здравият човек на Земята“ 32-годишният Фрейзър е считан от общността на CrossFit Games за „Най-здравият човек в историята“. Това е възвишена титла, която никой не би могъл да предвиди за неговото израстване.

https://www.instagram.com/p/CJ1o02EgT9v/?utm_source=ig_embed&ig_rid=6df012c0-967d-49d4-a702-26c5a56fc5cf

Той е син на канадските олимпийски фигуристи Дон Фрейзър и Кандис Джоунс. Те се състезават в елитни атлетически състезания в семейството; обаче това беше друга семейна черта, която изглеждаше така, сякаш можеше да го надвие от много ранна възраст.

„Не всеки път, когато пиех, получавах неприятности. Но всеки път, когато изпадах в беда, пиех“, казва Фрейзър.

Той започва да пие алкохол, когато е в четвърти клас, само на девет или 10 години. Решава да изтрезнее, когато е на 17 – когато много хора тепърва започват.

Обяснявайки защо е решил да се раздели с алкохола, Фрейзър припомни: „Мисля, че с осъзнаването, че алкохолизмът е в семейството ми, видях хора, близки до мен, да се борят с него от години.

„Видях надписите на стената, видях крайните резултати от това.“

По това време той не е имал представа колко значителни ще бъдат последствията от трезвостта му. Но гледайки назад сега, той чувства, че е „доста сигурен“ залог, че никога не би успял да постигне това, което постига като спортист, ако алкохолът беше останал част от живота му.

За да предаде наученото на другите, той е издал книга – Hard Work Pays Off (“Здравата работа се отплаща”).

Книгата е описана като „пълно ръководство за тренировки“ и „окончателно ръководство за изграждане на върхова сила, издръжливост и скорост“. Тя е написана от човек, който наистина е постигнал всичко на най-високо ниво.

Как бивш алкохолик се превърна в най-здравия човек в света

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции