<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100304" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Софтуерът за ...

Как да разпознаете преброителите?

20 Септември 2021
0 400

Как да разпознаете преброителите? Отговор дава материал на Dir.bg.

Към 6.00 часа тази сутрин през електронната система са се преброили 1 471 382 души. Те живеят в 646 077 домакинства, съобщиха от пресцентъра на Националния статистически институт.

Най-много хора са се преброили електронно в София, където и населението е най-многобройно. За второто място по брой преброени се борят Пловдив и Варна, следвани от Бургас, Стара Загора и Русе.

Ако се сравни обаче делът на хората, които са се преброили спрямо населението на областта, на първо място остава област София /столица/, следвана от Варна. На трето място с почти равни дялове са Габрово и Русе.

Вижте най-ярките смешки на тема Преброяване 2021 (Коментарът на “Господарите”)

Чрез електронната система можете да се преброите само от български IP адрес, напомнят от НСИ. Ако по някаква причина в момента сте в чужбина, помолете близките си в България да ви преброят, съветват от института.

Как изглеждат преброителите?

Оттам посочват, че преброителят задължително трябва да се представи и да покаже своята служебна карта. На нея има негова снимка, трите имена и идентификационен номер, даден от НСИ.

Преброителят трябва да уведоми ясно за целта на преброяването и да представи преброителна карта, на гърба на която имznprereда писмо от председателя на НСИ, в което са описани целите на преброяването.

Ако някой изпитва съмнение относно легитимността на преброителя, може да позвъни на *2021, където да продиктува имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат проверка и ще потвърдят дали преброителят в съответния участък се казва така. Всеки преброител има синя маска, на която е изписано “Преброяване 2021”, напомнят от БТА.

Как да разпознаете преброителите?

Всички преброители са преминали предварителна проверка за чисто съдебно минало, навършили са 18 години и имат минимум средно образование. От вчера те са започнали обхода на разпределените им участъци в цялата страна. Преброителите ще преброяват само хората, които не са се преброили вече електронно или не желаят да го направят онлайн сами, отбелязват от НСИ.

Как да разпознаете преброителите?

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции