<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162700" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: #НеНаНасилие...

Как да станеш отново на 18 само срещу 2 млн. долара годишно (видео)

03 Февруари 2023
1 2356

Как да станеш отново на 18 само срещу 2 млн. долара годишно?

45-годишният Брайън Джонсън е свръхбогат софтуерен предприемач. Повече от 30 лекари и здравни експерти имат план да рестартират тялото му, пише Bloomberg.

Става въпрос за научен експеримент за това дали е възможно запазване на биологична възраст. Това изисква забавяне на процесите на стареене, доколкото е възможно, а след това и обръщане на настъпилото стареене.

Медицинският екип е ръководен от 29-годишния лекар по регенеративна медицина Оливър Золман. Той се е ангажирал да помогне за обръщане на процеса на стареене във всеки един от органите на Джонсън.

Задействането на програмата Blueprint изисква инвестиция от няколко милиона долара, включително разходи за медицинска апаратура в дома на Джонсън във Венеция, Калифорния. Тази година милионерът е напът да похарчи 2 милиона долара за тялото си. Той иска да има мозъка, сърцето, белите дробове, черния дроб, бъбреците, сухожилията, зъбите, кожата, косата, пикочния мехур, пениса и ректума на 18-годишен.

Джонсън, Золман и екипът работят по проекта повече от година. Това включва строги насоки за диетата на Джонсън и съня му. Джонсън непрекъснато следи жизнените си показатели. Всеки месец се подлага на десетки медицински процедури, някои от които болезнени.

„Лекувам спортисти и холивудски знаменитости. Никой не е толкова силен, колкото Брайън“, казва Джеф Тол, интернист в екипа.

Как да върнем старeeнето – учените вече имат находка

Има някои очевидни признаци, че Джонсън е поне по-здрав от повечето 45-годишни.

Телесните му мазнини се движат между 5% и 6%, което оставя мускулите и вените му напълно видими. Но това, което се случва в тялото му, вълнува най-много неговите лекари. Тестовете показват, че той е намалил общата си биологична възраст с поне пет години. Според резултатите Брайън има сърце на 37-годишен, кожа на 28-годишен, белодробен капацитет и фитнес на 18-годишен. „Всички маркери, които проследяваме, се подобряват забележително“, казва Тол.

Золман, който е получил дипломата си по медицина в Кралския колеж в Лондон, е по-премерен. Той подчертава, че работата му с Джонсън едва започва и предстоят стотици процедури, включително експериментални генни терапии.

В съзнанието на Джонсън обаче успехът вече е близо.

Как да станеш отново на 18 само срещу 2 млн. долара годишно (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции